Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Leren fietsen zonder zijwieltjes

Ilja Rijs tweedejaars, Commerciële Economie via Windesheim Business College
Banner image

Mijn naam is Ilja Rijs, ik ben 20 jaar, en sinds twee jaar studeer ik Commerciële Economie via Windesheim Business College.

De opleiding Commerciële Economie trok mijn aandacht, omdat in deze opleiding je van A tot Z bekend wordt gemaakt met het bedrijfsleven. Je leert alles over marketing, communicatie, verkoop, concurrentie en verschillende bedrijfsstrategieën. Het is een breed georiënteerde opleiding waarin je leert hoe het bedrijfsleven in elkaar zit en opereert. Deze kennis is in elke tak van sport toepasbaar, of je nou voor Coca-Cola gaat werken of voor jezelf gaat beginnen. En dat laatste geldt voor mij: ik ben een eigen online platform begonnen onder de naam Benjamin Marcello.

Eigen online platform

In 2018 kreeg ik een vintage horloge van mijn opa en werd ik geïnspireerd om hier iets mee te doen. Een passie voor zeldzame vintage horloges van hoge kwaliteit werd geboren. Kort daarna richtte ik een online platform op, waar liefhebbers en serieuze verzamelaars van vintage horloges samenkomen om de horlogecollectie uit te breiden met een uniek kwaliteitsstuk. Elke dag ben ik met veel toewijding en plezier werkzaam binnen dit platform(opent in nieuw tabblad)

‘Wat wil je leren?’

Windesheim Business College is een innoverende onderwijsmethode waarin je leert fietsen zonder zijwieltjes. Je leert zelf je keuzes maken en te onderbouwen, evenals grondig na te denken over wat je toekomstplannen zijn. En hier ook gericht naar te handelen. ‘Wat wil je graag leren?’ is de vraag die je jezelf binnen deze methode van onderwijs gaat stellen. De bal wordt bij de student gelegd, zodat je in een vroeg stadium binnen je studie goed over je toekomst nadenkt en je op ondernemend vlak jezelf in rap tempo ontwikkeld. Een context zoals een eigen bedrijf of het in de praktijk meelopen bij verschillende projecten en stages bieden vervolgens de ruimte om je als Young Professional optimaal te ontplooien en je te onderscheiden. Een van mijn doelen was bijvoorbeeld om stage te lopen bij het internationale veilinghuis Christie’s. Dit wilde ik erg graag omdat deze stage in lijn staat met waar ik mezelf in de toekomst werkzaam zie. Gelukkig ben ik onlangs aangenomen en mag ik binnenkort beginnen. Ik kijk hier ontzettend naar uit! 

Goed plannen en communiceren is essentieel

Het combineren van het volgen van het reguliere Commerciële Economie onderwijs met Windesheim Business College kan uitdagend zijn. Een volmaakte planning en heldere communicatie zijn hierin belangrijke vaardigheden die je jezelf eigen moet maken. Dit heb je later in je werk ook nodig, dus ik zie dat wel als een pluspunt van Windesheim Business College.

Die eigen regie -met bijbehorende vrijheden- kunnen een grote uitdaging zijn. Maar het zorgt er ook voor dat je veel mogelijkheden krijgt om jouw ambities te ontplooien. Wil je een politieke partij oprichten, leren hoe je de wijnhandel van je ouders overneemt of heb je grootste plannen binnen je eigen bedrijf? Als jij een goed onderbouwd plan hebt kan, je het realiseren. Windesheim Business College kan hierin een ondersteunende rol spelen.

Tips voor het maken van een studiekeuze

Mijn tips? Probeer voor jezelf helder te krijgen waar jij blij van wordt. Heb je een passie die je zou kunnen verwerken in bepaald werk? Onderzoek jouw interesses. Blijf dichtbij jezelf maar durf grootst te denken! Jouw wereld kan in een paar jaar compleet veranderen! Investeer tijd in het onderzoeken van jouw wensen. Hoe concreter jij voor jezelf kan formuleren wat je wilt, des te eerder kan jij beginnen met het realiseren van jouw plannen. En… het komt niet aanwaaien. Hard werken is de sleutel.