Toegepaste Gerontologie

Kosten

Je betaalt elk studiejaar collegegeld. Start je voor het eerst met een bachelor- of AD-studie, dan betaal je in het eerste studiejaar de helft.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld. Voor het studiejaar 2020-2021 is het wettelijk collegegeld € 2.143,- euro. Voor collegegeld moet je aan bepaalde criteria voldoen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan betaal je het instellingscollegegeld. 

In onze collegegeldmeter zie je hoeveel collegegeld jij gaat betalen.

Bekijk de collegegeldmeter 

Overige studiekosten

Naast het collegegeld zijn er variabele kosten aan je studie verbonden. Bijvoorbeeld kosten voor studiemateriaal en studieboeken. Andere uitgaven waar je rekening mee moet houden zijn bijvoorbeeld de contributie voor de studievereniging of kosten voor (buitenlandse) excursies.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Stageadressen kunnen vragen naar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), deze kost ongeveer € 30,-. De geldigheidsduur van de VOG is beperkt, waardoor je hem misschien meerdere keren tijdens je studie moet aanvragen. Op de website van Justis vind je meer informatie over de VOG.