Wat leer jij straks in deze module?
Bedrijfsprocessen brengen een organisatie in beweging. Zij vereisen daarom nauwkeurige aandacht en onderhoud. In de module Business Process Management leer je hoe je bedrijfsprocessen ontwerpt, simuleert, test, verbetert en invoert. Ook leggen we de link naar de informatievoorziening. Je wordt uitgedaagd zelf een deel informatievoorziening te realiseren met behulp van state-of-the-art systeemontwikkeltools.
Wat ga je doen?
Je hebt college op de campus op vrijdag en online college op dinsdagavond.
-
-
Zo zit jouw module in elkaar
De module duurt een half jaar en bestaat uit twee periodes van 10 weken. In de eerste periode krijg je de theorie aangereikt in de vorm van hoorcolleges. De theorie gaat over ontwerp-, test- en simulatieraamwerken in het vakgebied Business Process Management (BPM). Daarnaast bekwaam je je in een modelgedreven ontwikkeltaal.
In de tweede periode voer je met behulp van de theorie een praktijkopdracht uit. Dit doe je in teamverband. Je gaat daadwerkelijk een BPM-probleem oplossen bij je werkgever of bij de werkgever van een van jouw teamleden.
Colleges vinden online plaats op dinsdagavond via het platform MS Teams (online) en op vrijdag op de campus van Windesheim in Zwolle. Houd rekening met ongeveer 14 uur thuisstudie per week. Je bereidt je lessen voor, maakt huiswerk en werkt samen met je team aan je eigen product.
Aan het einde van de module ontvang je een certificaat.
-
Waarmee ga je aan de slag?
Het studiemateriaal wordt digitaal aangeboden. Je gaat je zelfstandig in de theorie verdiepen. In de colleges wordt met oefeningen een verdere verrijking aangebracht. Je werkt in de colleges in groepen aan opdrachten.
-
Is deze module iets voor jou?
Deze cursus is gericht op medewerkers die in een leidinggevende of adviserende rol verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de uitvoering van bedrijfsprocessen en onderliggende informatievoorzieningen.
We vinden het van belang dat de module die je kiest bij jou en je situatie past. We houden daarom samen een intake. Dit helpt je bij het nemen van een bewust besluit. Na je aanmelding voor deze module ontvang je hiervoor een uitnodiging.
Je beschikt over minimaal een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4). Een relevante werkomgeving en basiskennis van bedrijfsprocessen programmeren is een pre.
-
Zo zit jouw module in elkaar
Flexibel onderwijs
Door flexibel onderwijs te volgen kun je stapelen tot een volledig diploma of je kiest een of twee modules uit die passen bij wat je wilt leren. Zo voer jij de regie en stippel je zelf de eindbestemming en tijdsduur van jouw leerroute uit. Een module komt altijd uit het aanbod van een erkende bacheloropleiding.
Doe een stukje studie
Jij kiest welke modules je volgt én wanneer. Dit houdt in dat een opleiding in stukjes is geknipt en dat je je in een onderwerp verdiept waarmee jij straks de meeste winst behaalt, voor jezelf en/of jouw organisatie. Onze modules:
- Zijn flexibel mét de optie om te stapelen
- Volg je samen met reguliere studenten
- Gaan over afgebakende thema's uit erkende opleidingen
Dit voeg je toe op je cv
Na afloop van de module weet je hoe je bedrijfsprocessen in kaart brengt en stel je een enterprise architectuur op. Je kent begrippen als Operational Excellence en Lean. Je kunt een Service Oriented Architectuur modelleren en houdt daarbij rekening met business continuity, compliance en security en je ontwerpt risicobeperkende maatregelen. Je onderzoekt het type besluit dat de opdrachtgever moet geven en formuleert bij het betreffende besluit het behorende advies.
Wanneer kun je starten?
Zwolle | september 2023 | Aanmelden |
STAP-budget
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig dat je van ons ontvangt na je aanmelding. Dit kan soms even duren. Start de opleiding al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het STAP-aanmeldingsbewijs niet. Het STAP-budget is beperkt beschikbaar, op = op. Wacht daarom niet te lang met je aanmelding en zorg dat je goed bent voorbereid als je het STAP-budget aanvraagt.
Wat kost de module?
Je betaalt € 3.150,- voor de hele module. Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.
Heb je nog vragen?
Stel ze! Stuur ons een appje, bel of mail ons
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur
Deze module is onderdeel van
Zoek jij altijd naar de allernieuwste ICT-trends? Gek van apps? En stroomt het ICT-virus door je lijf? Dan is HBO-ICT in deeltijd dé opleiding voor jou.
Andere modules binnen deze opleiding
Heb je al ervaring met de basis van het ontwikkelen van object georiënteerde software? Wil je graag professioneler omgaan met het schrijven van sofware? Dan is deze module interessant voor jou!