Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

NT2 Taalschakeltraject (2e deel Onderwijsroute)

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 1 jaar
Banner image

Is deze cursus echt iets voor jou?

Ontwikkel jezelf en meld je aan
Introductie

Wil jij voorbereid starten met je studie in Nederland?

Ben je niet in Nederland geboren en wil je hier een studie volgen? Dan zijn er strenge eisen waaraan je moet voldoen. In deze opleiding bereiden we je op alle gebieden voor om te gaan studeren aan een hbo-instelling of universiteit. Een belangrijk onderdeel is dat je kennis van het Nederlands op minimaal niveau B2 moet zijn. Daarnaast krijg je vakken als wiskunde, Engels en studievaardigheden. Ook volg je vakken die aansluiten op je toekomstige opleiding. Een coach gaat je begeleiden.

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

3 tot 5 dagen per week
Op onze campus in Zwolle

Dit levert de cursus je op

Dit voeg je toe op je cv

Heb je dit Taalschakeltraject bij Windesheim Zwolle succesvol afgerond? Dan heb je na dit jaar de vaardigheden en juiste taalkennis in huis om een opleiding te kunnen doen op hbo- of universitair niveau. Succesvolle afronding van dit traject geeft alleen toelating tot een bacheloropleiding of Associate degree als je ook aan de overige toelatingsvoorwaarden voldoet. Als je je diploma niet in Nederland hebt behaald en je beschikt nog niet over een diplomawaardering, dan moet worden vastgesteld welk eindniveau je met het behalen van je vooropleidingsdiploma hebt bereikt. Wij kunnen taalcertificaten Nederlands afgeven die gebruikt kunnen worden voor de BIG-registratie.

Welke stap ga jij nu zetten? Bekijk onze opleidingen in Zwolle of Almere.

Startdata

Wanneer kun je starten?

Het Taalschakeltraject start in september 2024. De deadline voor aanmelding is op 19 juni 2024. 

Kosten

Wat kost de cursus?

Je betaalt *€5.400,- (exclusief boekengeld) voor de cursus. Via DUO kun je voor deze cursus een lening aanvragen, check de website inburgeren.nl/inburgeren-betalen/(opent in nieuw tabblad). Als je vluchteling bent, kun je aanspraak maken op de regeling Tegemoetkoming Studiekosten Voorbereiders van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF(opent in nieuw tabblad). Vraag bij het UAF naar de voorwaarden. 

* Prijswijzigingen voorbehouden

Als jij taalniveau B1 hebt bereikt en liever niet verder studeert maar graag werkervaring wil opdoen, kun je met het werkervaringsproject de Nederlandse arbeidsmarkt verkennen. In 20 weken doe je werkervaring op, zo’n 1 tot 3 dagen in de week. Zo krijg je zicht op het beroep, maak je kennis met de Nederlands arbeidscultuur, vergroot je je netwerk, oefen je de Nederlandse taal en ervaar je waar je staat. Ben jij statushouder en wil je graag deelnemen aan dit project? Of ben jij werkgever en zie jij kansen om een statushouder te begeleiden?

Lees meer over het werkervaringstraject en meld je aan

Praktisch

Heb je nog vragen?

App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.

Ook interessant

Deze cursussen en opleidingen al gezien?

Teaser image

NT2 A0-B1 traject (1e deel Taalschakeltraject Onderwijsroute)

Deeltijd, Cursus

Teaser image

NT2 B2-C1 traject

Deeltijd, Cursus