Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

NT2 Voortraject A0-B1 (1e deel Taalschakeltraject Onderwijsroute)

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 10 maanden
Banner image

Is deze cursus echt iets voor jou?

Ontwikkel jezelf en meld je aan
Introductie

Wil je goed Nederlands leren en verder studeren?

Deze basiscursus is voor mensen die niet uit Nederland komen en die hier een hogere opleiding willen volgen. Om dit te kunnen doen, moet je goed Nederlands spreken, lezen, luisteren en schrijven. Bij Windesheim in Zwolle volg je hiervoor de cursus NT2. Je begint op je eigen niveau. Dat betekent dat je de cursus kunt volgen als je geen Nederlands spreekt, dat is niveau A0, maar ook als het je al iets beter kunt. Dan heb je niveau A1 of A2.

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

Per week 3 cursusdagen van 3 uur
Op onze campus in Zwolle

Dit levert de cursus je op

Dit voeg je toe op je cv

Als je deze cursus hebt gedaan, kun je Nederlands spreken, lezen en schrijven op niveau B1. Dit is bijvoorbeeld het niveau, naast de andere eisen, dat je nodig hebt om straks het tweede deel van het Taalschakeltraject te mogen doen. Met dat traject word je verder voorbereid op een studie in het hoger onderwijs.

 

Werkervaringsproject

Als jij taalniveau B1 hebt bereikt en liever niet verder studeert maar graag werkervaring wil opdoen, kun je met het werkervaringsproject de Nederlandse arbeidsmarkt verkennen. In 20 weken doe je werkervaring op, zo’n 1 tot 3 dagen in de week. Zo krijg je zicht op het beroep, maak je kennis met de Nederlands arbeidscultuur, vergroot je je netwerk, oefen je de Nederlandse taal en ervaar je waar je staat. Ben jij statushouder en wil je graag deelnemen aan dit project? Of ben jij werkgever en zie jij kansen om een statushouder te begeleiden?

Lees meer over het werkervaringstraject en meld je aan

Startdata

Wanneer kun je starten?

Is deze opleiding je op het lijf geschreven? De cursus NT2 A0-B1 traject start op meerdere momenten in het jaar. Meld je dus snel aan. 

Kosten

Wat kost de cursus?

Je betaalt *€ 5.750,- (exclusief boekengeld) voor de hele cursus. Via DUO kun je voor deze cursus een lening aanvragen, check de website Blik op Werk(opent in nieuw tabblad). Als je vluchteling bent, kun je aanspraak maken op de regeling Tegemoetkoming Studiekosten Voorbereiders van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF(opent in nieuw tabblad). Vraag bij het UAF naar de voorwaarden. 

 

* Prijswijzigingen voorbehouden

Praktisch

Heb je nog vragen?

App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.

Ook interessant

Deze cursussen en opleidingen al gezien?

Teaser image

NT2 Maatwerktraject (2e deel Taalschakeltraject Onderwijsroute)

Deeltijd, Cursus

Teaser image

NT2 B2-C1 traject

Deeltijd, Cursus