Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Ervaringsdeskundigheid bij professionele zorg- en dienstverleners 

  • Deeltijd
  • € 3125,00
  • Cursus
  • Januari & maart
  • Zwolle
  • 9 maanden
  • Registratiepunten: ja
Banner image

Is deze cursus echt iets voor jou?

Ontwikkel jezelf en meld je aan
Home(opent in nieuw tabblad) / Opleidingen(opent in nieuw tabblad) / Ervaringsdeskundigheid bij professionele zorg en dienstverleners 
Introductie

Wat leer jij straks bij in deze cursus?

Ervaringsdeskundigheid heeft tot doel op basis van eigen ervaringen met ontwrichting, herstel en stigmatisering, ruimte te maken voor herstel van anderen. In deze cursus focus je op het professioneel inzetten van je eigen ervaringen met psychiatrie, verslaving en andere vormen van ontwrichting. We starten met het delen van elkaars persoonlijke verhalen. Gevoelens van schaamte, van kwetsbaarheid en van hoop en vertrouwen krijgen aandacht binnen het perspectief van professionele inzet van ervaringskennis. Door dit met elkaar te delen, erop te reflecteren en dit aan andere bronnen te koppelen leer je welke kennis deze ervaringen bevatten. Vervolgens onderzoek je hoe je deze kennis in de praktijk kunt inzetten, waardoor je deskundigheid ontwikkelt in het werken met je eigen ervaringen. 

Een ervaringsdeskundige werkt op meerdere niveaus: met cliënten of groepen cliënten, in het team, de organisatie en op maatschappelijk niveau. Alle niveaus komen in de cursus aan bod. We werken up-to-date door intensief samen te werken met ons lectoraat GGZ en Samenleving en de organisaties die daarbij betrokken zijn. 
 

Persoonlijk adviesgesprek    Nieuwsbrief professionals(opent in nieuw tabblad)

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

8 lesdagen van 6 uur
Op onze locatie in Zwolle

Dit levert de cursus je op

Dit voeg je toe op je cv

Met de cursus ervaringsdeskundigheid bij professionele zorg- en dienstverleners kun jij een professionaliseringsslag maken in persoonlijke ontwikkeling én in jouw organisatie.
Met een professionele inzet van eigen ervaringsdeskundigheid kun je cliënten straks verder helpen. Je hebt meer inzicht en vaardigheden gekregen in de manier waarop eigen ervaringen zijn in te zetten in jouw werk als professioneel behandelaar, begeleider of hulpverlener.

Na afloop van de cursus Ervaringsdeskundigheid bij professionele zorg- en dienstverleners ontvang je een certificaat. Je hebt dan de competenties uit het beroepscompetentieprofiel Ervaringsdeskundigheid behaald.

Startdata

Wanneer kun je starten?

Zwolle 31 januari 2024 Aanmelden
Zwolle 22 maart 2024 Aanmelden
Kosten

Wat kost de cursus?

Je betaalt € 3.125,-- voor de hele cursus. Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.

Alles over je financiering

Incompany

Maatwerk en Incompany voor je organisatie
Wil je met jouw organisatie aan de slag met leren en ontwikkelen? Je medewerkers of teams stimuleren een stap in hun professionele ontwikkeling te zetten? We helpen je daar graag bij!

Mail naar gw-contractactiviteiten@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Praktisch

Heb je nog vragen?

App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.

Ook interessant

Deze cursussen en opleidingen al gezien?

Teaser image

Social Work in Zwolle (deeltijd en duaal)

Deeltijd & Duaal, Bachelor in Zwolle

Teaser image

Sociaal Werk in de Zorg in Zwolle (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree in Zwolle

Teaser image

Begeleiden en coachen van teams (in welzijn en zorg)

Deeltijd, Module in Zwolle