Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Sociaal Financiële Dienstverlening in Zwolle (Associate degree, deeltijd)

 • Deeltijd
 • Associate degree
 • September
 • Zwolle
 • 2 jaar

Aanmelden voor 1 september

Schrijf je op tijd in
Home(opent in nieuw tabblad) / Opleidingen(opent in nieuw tabblad) / Sociaal Financiele Dienstverlening

Leer in 2 jaar de oorzaken en gevolgen van financiële problemen te signaleren in de deeltijd Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening.

Als je werkt met mensen met schulden, zul je ervaren dat er op andere levensgebieden ook vaak problemen zijn. Je leert hoe je zowel de financiële als sociale problemen herkent en aanpakt. De kracht van deze opleiding zit vooral in de erkenning dat je schulden pas effectief aanpakt, wanneer je ook de gerelateerde sociale problemen in kaart brengt en een er een oplossing voor bedenkt. Deze problemen pak je samen met je cliënt aan, om hem of haar weer zelfredzaam te maken. Zo lever je een bijdrage aan de oplossing van een groeiend maatschappelijk probleem: de schuldenproblematiek.

Download folder(opent in nieuw tabblad)    Meelopen(opent in nieuw tabblad)

Studieprogramma

Studieprogramma Sociaal Financiële Dienstverlening

De opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening is flexibel opgezet zodat je werk en studie combineert. Je bent straks 1 dag in de week op school. Dat combineer je met leren op je werkplek, op school, in de online leeromgeving en thuis.

Docenten aan het woord

Benieuwd naar wat je allemaal kunt verwachten van de Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening? Laat docenten Esther en Kimberly je in deze video alle ins en outs vertellen! Ze brengen je op de hoogte van de opleidingsinhoud, de studenten die deze opleiding volgen en hoe de werelden van sociale, juridische en financiële dienstverlening samengebracht worden.

Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Schuldenproblematiek is een groeiend maatschappelijk probleem. Dat vraagt steeds meer van een professional. Jij maakt die verdiepingsslag. Doordat je werkt op sociaal, financieel en juridisch snijvlak, beheers je alle aspecten van schuldenproblematiek. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

 • (beschermings)bewindvoerder
 • medewerker bij een gemeente
 • budgetconsulent
 • schuldregelaar
 • medewerker sociaal wijkteam
 • medewerker sociale huurincasso

Naast het feit dat je intensief met cliënten werkt, vervul je met jouw kennis ook een signalerende rol binnen je organisatie en werk je samen met ketenpartners.

Werkveld

Wellicht ben je al sociaal werker en wil je je financiële kennis bijspijkeren. Of werk je in de financiële sector en wil je juist de sociale(re) kant van financiële problemen leren begrijpen. Er zijn allerlei mogelijkheden na deze studie. Ook wanneer je een carrièreswitch maakt. Ga bijvoorbeeld aan de slag bij een instelling of detacheringsbureau met cliënten met schuldenproblematiek, zoals:

 • adviesbureaus
 • verslavingszorg
 • reclassering
 • woningbouwverenigingen
 • nutsbedrijven
 • postorderbedrijven

Doorstuderen

De smaak te pakken na de Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening? Studeer door en ga voor je bachelor! Je kunt soms instromen in het derde jaar van een aansluitende hbo-opleiding. Na 2 jaar extra studie heb je dan je bachelordiploma op zak. Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) waar je zo’n bachelor volgt. Bij ons kun je in ieder geval gaan voor:

Praktische informatie

Startdatum

4 september 2023

Studieduur

2 jaar

Locatie

Campus 2 in Zwolle

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Daarnaast maak je in het eerste jaar kosten voor je laptop + circa € 300,- voor boeken.

Financieringsopties

Ervaringen van onze studenten

Ik ben mij nu nog meer bewust van wat geldzorgen doen met een mens

Erna Fix

Ad Sociaal Financiële Dienstverlening

Toch nog even verder kijken?

Social Work in Zwolle (deeltijd en duaal)

Deeltijd & Duaal, Bachelor in Zwolle

Sociaal Werk in de Zorg in Zwolle (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree in Zwolle

Pedagogisch Management Kind en Educatie in Zwolle (deeltijd en duaal)

Deeltijd & Duaal, Bachelor in Zwolle