Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Toelating Bouwkunde in Almere (Associate degree en duaal)

  Check(list) of je mag starten

  Gefeliciteerd! Je hebt een opleiding gevonden waar jij je in september al ziet rondlopen. Een hbo-opleiding die je voorbereidt op dé toekomst die jij voor ogen hebt. Maar mag je starten? Als je een mbo-, havo- of vwo-diploma én het juiste profiel op zak hebt, kun je meestal voor dé studie gaan waar jij je oog op hebt laten vallen. Past je profiel niet, bekijk dan of een deficiëntie- of 21+ toets iets voor je is. En bij de Associate degree Bouwkunde? Lees hieronder hoe het zit.

  Na havo, vwo of mbo

  Hoe zit het bij de Associate degree Bouwkunde duaal?

  Mbo-, havo- of vwo-diploma met juist profiel op zak? Dan mag je meestal bij ons starten. Soms gelden er ook aanvullende eisen, zoals een werkplek en/of werkervaring. Lees hieronder hoe het zit!

  Intake

  Intake bij BouwTalent

  Als je via BouwTalent deze studie wilt volgen, ga je daar op gesprek om te weten te komen of je mag starten. BouwTalent neemt slechts 20 studenten aan per studiejaar. Je kunt je aanmelden via info@bouwtalent-noord.nl(opent in nieuw tabblad). BouwTalent stuurt je na je aanmelding vervolgens een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek (intakegesprek). Draag je zelf je eigen leerwerkplek aan, bespreek dit met de coördinator op een van onze voorlichtingen.

  Meer over BouwTalent(opent in nieuw tabblad)

  Deficiëntietoets en 21+

  Deficiëntietoets

  Heb je een ander profiel dan waar deze opleiding om vraagt? Dat betekent niet dat je deze niet kunt volgen, maar dat we eerst moeten kijken of je kennis up-to-date is. Dat doe je met een deficiëntietoets. Hierdoor zijn wij én jij er straks zeker van dat je deze studie met succes kunt volgen.

  Check of dit een optie is

  21+ toets

  Mis je de juiste vooropleiding, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je met het 21+ toelatingsonderzoek alsnog toegelaten worden. De toets is voor al onze opleidingen hetzelfde: een capaciteitentest, en taaltoetsen Nederlands en Engels.

  Lees meer over de 21+ toets

   

  Buitenlands diploma

  Buitenlands diploma

  Heb je je vooropleiding niet in Nederland gevolgd, maar in het buitenland? Prima! Geen enkel probleem als je diploma hetzelfde niveau heeft als een havo-, vwo- of mbo-diploma. Onze Studentenadministratie checkt of jouw diploma hieraan voldoet. Dat je goed Nederlands spreekt en verstaat is ook belangrijk om succesvol te studeren: stuur daarom ook een NT 2-certificaat (programma 2) mee met je diploma of neem deel aan ons taalonderzoek.

  Checklist buitenlands diploma