Toelating Bouwkunde in Almere (Associate degree en duaal)
Om te kunnen starten met deze opleiding, is werkervaring in de bouw een vereiste. Een havo-, vwo-diploma of losse mbo-certificaten zijn daarom niet voldoende. Bekijk hieronder hoe het precies zit.
-
-
Starten na mbo Bouwkunde
Je kunt starten met de opleiding als je een mbo-opleiding Bouwkunde (niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding) met succes hebt afgerond. Je moet een volledig mbo-diploma op zak hebben. Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.
Omdat dit een duale opleiding is, is het noodzakelijk dat je daarnaast een leerwerkbedrijf hebt. Dit bedrijf mag je zelf aandragen, maar je kunt het ook door BouwTalent (opent in nieuw tabblad)laten regelen. Verderop op deze pagina lees je hoe de intake bij BouwTalent werkt.
-
Starten na een andere mbo-opleiding
Heb je een ander mbo-diploma op niveau 4 dan Bouwkunde? Dan ben je in principe niet toelaatbaar tot deze duale Associate degree. Heb je toch interesse én al enkele jaren relevante werkervaring in de bouw, neem dan contact op via info@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad).
Werk je al bij een adviesbureau of architectenbureau en wil je meer leren over tekenen (BIM), detailleren en strategisch vastgoedbeheer? Neem ook dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Specifieke architectonische vakken zijn echter niet in het curriculum van de Associate degree opgenomen.
-
Starten na je havo-opleiding
Met een havo-diploma ben je in principe niet toelaatbaar tot deze Associate degree Bouwkunde. Zonder ervaring in de bouwsector kun je namelijk niet direct aan de slag op een duale leerwerkplek.
Heb je enkele jaren relevante werkervaring in de bouw, neem dan contact op via info@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) voor de mogelijkheden.
-
Starten na je vwo-opleiding
Met een vwo-diploma ben je in principe niet toelaatbaar tot deze Associate degree Bouwkunde. Zonder ervaring in de bouwsector kun je namelijk niet direct aan de slag op een duale leerwerkplek.
Heb je enkele jaren relevante werkervaring in de bouw, neem dan contact op via info@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) voor de mogelijkheden.
-
Bindend studieadvies
We willen graag dat je na 2 jaar je studie afrondt. Daarom krijg je aan het eind van je eerste jaar een studieadvies. Bij een positief advies kun je door naar het tweede jaar. Haal je minder dan 50 van de 60 studiepunten, dan krijg je een negatief advies en moet je stoppen met deze opleiding. Je mag vervolgens wel starten met een andere opleiding binnen Windesheim of met dezelfde opleiding bij een andere instelling.
-
Starten na mbo Bouwkunde
Intake bij BouwTalent
Als je via BouwTalent deze studie wilt volgen, ga je daar op gesprek om te weten te komen of je mag starten. BouwTalent neemt slechts 20 studenten aan per studiejaar. Je kunt je aanmelden via info@bouwtalent-noord.nl(opent in nieuw tabblad). BouwTalent stuurt je na je aanmelding vervolgens een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek (intakegesprek). Draag je zelf je eigen leerwerkplek aan, bespreek dit met de coördinator op een van onze voorlichtingen.
Deficiëntietoets
Heb je een ander profiel dan waar deze opleiding om vraagt? Dat betekent niet dat je deze niet kunt volgen, maar dat we eerst moeten kijken of je kennis up-to-date is. Dat doe je met een deficiëntietoets. Hierdoor zijn wij én jij er straks zeker van dat je deze studie met succes kunt volgen.
21+ toets
Mis je de juiste vooropleiding, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je met het 21+ toelatingsonderzoek alsnog toegelaten worden. De toets is voor al onze opleidingen hetzelfde: een capaciteitentest, en taaltoetsen Nederlands en Engels.
Buitenlands diploma
Heb je je vooropleiding niet in Nederland gevolgd, maar in het buitenland? Prima! Geen enkel probleem als je diploma hetzelfde niveau heeft als een havo-, vwo- of mbo-diploma. Onze Studentenadministratie checkt of jouw diploma hieraan voldoet. Dat je goed Nederlands spreekt en verstaat is ook belangrijk om succesvol te studeren: stuur daarom ook een NT 2-certificaat (programma 2) mee met je diploma of neem deel aan ons taalonderzoek.