Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Toelating Bouwkunde in Almere (Associate degree en duaal)

Banner image
Na havo, vwo of mbo

Om te kunnen starten met deze opleiding, is werkervaring in de bouw een vereiste. Een havo-, vwo-diploma of losse mbo-certificaten zijn daarom niet voldoende. Bekijk hieronder hoe het precies zit.

Intake

Intake bij BouwTalent

Als je via BouwTalent deze studie wilt volgen, ga je daar op gesprek om te weten te komen of je mag starten. BouwTalent neemt slechts 20 studenten aan per studiejaar. Je kunt je aanmelden via info@bouwtalent-noord.nl(opent in nieuw tabblad). BouwTalent stuurt je na je aanmelding vervolgens een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek (intakegesprek). Draag je zelf je eigen leerwerkplek aan, bespreek dit met de coördinator op een van onze voorlichtingen.

Meer over BouwTalent(opent in nieuw tabblad)

Deficiëntietoets en 21+

Deficiëntietoets

Heb je een ander profiel dan waar deze opleiding om vraagt? Dat betekent niet dat je deze niet kunt volgen, maar dat we eerst moeten kijken of je kennis up-to-date is. Dat doe je met een deficiëntietoets. Hierdoor zijn wij én jij er straks zeker van dat je deze studie met succes kunt volgen.

Lees meer over de deficiëntietoets

21+ toets

Mis je de juiste vooropleiding, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je met het 21+ toelatingsonderzoek alsnog toegelaten worden. De toets is voor al onze opleidingen hetzelfde: een capaciteitentest, en taaltoetsen Nederlands en Engels.

Lees meer over de 21+ toets

Buitenlands diploma

Buitenlands diploma

Heb je je vooropleiding niet in Nederland gevolgd, maar in het buitenland? Prima! Geen enkel probleem als je diploma hetzelfde niveau heeft als een havo-, vwo- of mbo-diploma. Onze Studentenadministratie checkt of jouw diploma hieraan voldoet. Dat je goed Nederlands spreekt en verstaat is ook belangrijk om succesvol te studeren: stuur daarom ook een NT 2-certificaat (programma 2) mee met je diploma of neem deel aan ons taalonderzoek.

Checklist buitenlands diploma