Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Duurzaamheid

Banner image
Bij Windesheim willen we actief bijdragen aan een duurzame samenleving. We willen evenwichtig omgaan met de aarde, haar grondstoffen en de mensen die er leven. Onze studenten bereiden we voor op een duurzame toekomst. Aan de hand van de United Nations Sustainable Development Goals (SDG’s), geven we invulling aan onze gezamenlijke missie. In ons onderwijs, onderzoek en als instelling. Wat we dan concreet doen? Dat laten we je zien in dit dossier. 

Bekijk ook onze video over Windesheim en de SDG's.(opent in nieuw tabblad)

Roelof Jousma: “Ik probeer van jaar tot jaar een stap vooruit te zetten.”

De 52 genomineerden van ons Green Ambassadors programma zijn eind januari 2024 bekend gemaakt. Roelof is één van onze genomineerden en we zetten hem graag in het zonnetje.

Als Green Ambassador van ons Windesheim Green Ambassadors Programma zet Roelof Jousma zich in voor een duurzame wereld. Onze docent Global Project & Change Management (GPCM) is actief als lid in de SDG Coalitie voor duurzaam onderwijs met andere HBO instellingen en is hij ontwikkelaar van onderwijs over sustainable business en het SDG Living Lab; een onderwijsprogramma voor docenten. 

Benieuwd naar Roelof, zijn drijfveren en passies? En naar wat duurzaamheid voor hem betekent en hoe hij de toekomst ziet? Bekijk de video.

Femke Wassenaar: “Ik wil de wereld een stukje beter maken.”

De 52 genomineerden van ons Green Ambassadors programma zijn eind januari 2024 bekend gemaakt. Femke is één van onze genomineerden en haar zetten we alvast in het zonnetje.
 
Als Green Ambassador van ons Windesheim Green Ambassadors Programma zet Femke Wassenaar zich in voor een duurzame wereld. De vierdejaarsstudent Global Project & Change Management is actief als studentlid in de SDG Coalitie voor duurzaam onderwijs met andere HBO instellingen en is ze mede-ontwikkelaar van een workshop voor docenten over onderwijs voor duurzame ontwikkeling. “Ik wil de wereld een stukje beter maken.”
 
Benieuwd naar Femke, haar drijfveren en passies? En naar wat duurzaamheid voor haar betekent en hoe zij de toekomst ziet? Bekijk de video. 

Windesheim zet groene ambassadeurs in het zonnetje

Bij Windesheim willen we actief bijdragen aan een duurzame samenleving. Samen met onze omgeving versnellen we transities in de samenleving naar een betere wereld, zo staat geschreven in ons instellingsplan 'Dichterbij'. We laten ons daarbij inspireren door de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Team Duurzaamheid onder aanvoering van Maaike Andringa jaagt deze ontwikkeling aan. In ons onderwijs, onderzoek en in onze bedrijfsvoering.

Lees verder

Binnen een week van niets naar een concept

Binnen een week een product ontwerpen dat gemaakt is van kringloopmateriaal en reproduceerbaar moet zijn in de sociale werkplaats: een grote uitdaging, maar de derdejaarsstudenten van de opleiding Industrial Product Ontwerp (IPO) grepen die met beide handen aan! Tijdens de International Week kwamen studenten vanuit de hele wereld naar Windesheim Zwolle. Om de uitdaging nog wat groter te maken, keken de studenten – het is tenslotte International Week – ook nog eens over de landsgrenzen heen. Ieder groepje analyseerde twee culturen en maakte een product dat in beide culturen gebruikt kon worden.

Lees verder

Bekijk onze andere dossiers

Teaser image

Doorstroom onderwijsniveaus