Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Windesheim zet groene ambassadeurs in het zonnetje

  • 21 september 2023
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Windesheim zet groene ambassadeurs in het zonnetje

Bij Windesheim willen we actief bijdragen aan een duurzame samenleving. Samen met onze omgeving versnellen we transities in de samenleving naar een betere wereld, zo staat geschreven in ons instellingsplan Dichterbij. We laten ons daarbij inspireren door de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

Team Duurzaamheid onder aanvoering van Maaike Andringa jaagt deze ontwikkeling aan. In ons onderwijs, onderzoek en in onze bedrijfsvoering. "Dit doen wij onder andere door collega's en studenten te informeren, adviseren, en elkaar te laten inspireren om een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling. Door het opzetten van programma's zoals het Green Ambassador Programma en het organiseren van events, creëren wij bewustwording en dialoog over de verschillende thema's."

Green Ambassador Programma  

Wij vinden het belangrijk om duurzame initiatieven op Windesheim te vieren. De verandering naar een duurzame wereld is namelijk hard nodig. Die vraagt om helden, mensen met lef die in hun werk of studie dingen (anders) aanpakken om de wereld te verbeteren. We vestigen daarbij aandacht op de Inner Development Goals (IDG's), een set aan waarden en kwaliteiten die staat voor ons innerlijke vermogen om de complexe transities en uitdagingen die voor ons staan aan te gaan.

"Met het Green Ambassador Programma maken we zichtbaar hoe onze studenten en medewerkers al bijdragen aan de transities, gelinkt aan de SDG's. Studenten en medewerkers van Windesheim kunnen elkaar nomineren voor een Green Ambassador-certificaat, als zij duurzame impact hebben gemaakt vanuit hun rol als student of collega van onze hogeschool. Voor hun inzet ontvangen ze tijdens een feestelijke event een Green Ambassador-certificaat. Om hen te waarderen voor hun inzet aan een duurzame wereld en om anderen aan te moedigen om ook een bijdrage te leveren. Met het certificaat zijn ze binnen en buiten onze hogeschool herkenbaar als voorvechter voor een duurzame wereld en inspiratiebron voor anderen", aldus Maaike Andringa, programmamanager duurzaamheid op Windesheim.  

'Versnellen duurzame ontwikkeling van de hogeschool' 

Windesheim heeft zich gecommiteerd aan de Sustainable Development Goals. De SDG's zijn zeventien doelen(opent in nieuw tabblad) om van de wereld een betere plek te maken in 2030. In 2015 hebben alle 193 landen die lid zijn van de Verenigde Naties de SDG's aangenomen.   

Windesheim en het Green Ambassador Programma zetten de SDG's en de IDG's centraal op de weg naar een duurzame wereld. Het gedrag en werk van Green Ambassadors draagt bij aan een of meerdere van deze doelen. Maaike: "We zijn dit programma gestart omdat er op het gebied van duurzaamheid al best wel veel gebeurt op Windesheim. Met de almaar groeiende groep certificaathouders vormen we een netwerk, om nieuwe duurzame initiatieven in het onderwijs, onderzoek en de organisatie te ontwikkelen en deze ook weer te verspreiden. Op deze manier versnellen we de ontwikkeling naar een duurzame hogeschool."

Op 29 februari 2024 worden de genomineerden in de spotlight gezet tijdens het Green Ambassador Gala.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024