Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Doordacht ondernemen

Doordacht ondernemen Podcastserie van het lectoraat Supply Chain Finance
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Doordacht Ondernemen

In de podcastserie ‘Doordacht Ondernemen’ gaan experts uit het werkveld in gesprek over uitdagingen van ondernemers en de waardevolle informatie die praktijkgericht onderzoek kan bieden. Deze serie is gebaseerd op de white papers van het lectoraat Supply Chain Finance. De eerste paper is gratis te downloaden:

Download gratis de white paper order to cash(opent in nieuw tabblad)  

Podcast #5 3D printen

Vandaag duiken we in de wereld, waar technologie en innovatie samenkomen om de uitdagingen van ongebruikte machinecapaciteit aan te pakken. Het is een wereld waar zorgen over datasoevereiniteit, een snel veranderend landschap en een gebrek aan vertrouwen in partners en technologie-infrastructuur vaak de norm zijn.

In deze podcast gaat Joost Sterenborg je meenemen op een reis door de veelbelovende oplossing, die de blockchain-technologie te bieden heeft. We gaan niet alleen de theoretische aspecten verkennen, maar maken dit concept concreet met behulp van het boeiende voorbeeld van 3D-printing.

Deze podcast is gebaseerd op een white paper van het lectoraat Supply Chain Finance. Deze paper is gratis te downloaden

Beluister de podcast(opent in nieuw tabblad)
 

Podcast #4 Welke kansen biedt data science het mkb?

Hoe kun je data gebruiken om betere beslissingen voor jouw mkb te nemen? In deze aflevering gaat Harry Dannenberg samen met Ritsaart Bergsma dieper in op deze vraag. Zij delen waardevolle inzichten en bespreken de mogelijkheden die data biedt voor bedrijven.

Deze podcast is gebaseerd op een white paper van het lectoraat Supply Chain Finance. Deze paper is gratis te downloaden

 

 

Beluister de podcast(opent in nieuw tabblad)
 

 

Podcast #3 Welke kansen biedt data science het mkb?

We leven in een tijd van technologische vooruitgang. Van kunstmatige intelligentie tot blockchain en het internet der dingen. De mogelijkheden lijken eindeloos. Maar wat gebeurt er met al die data die deze technologieën genereren. En welke kansen biedt data science jou als ondernemer?
Mounia Belmamoune, Corné de Ruijt en Ritsaart Bergsma zijn experts op het gebied van data science. Mounia en Corné gaan met Pieter Hoenderken van  Impact Smart Solutions het gesprek aan over deze vraagstukken.

 

Beluister de podcast(opent in nieuw tabblad)
 

 

Podcast #2 Purchase-to-Pay

In deze tweede aflevering van ‘Doordacht Ondernemen’ gaat Bart Geeraedts in gesprek met Richard Holman en Nick Hoek. Ze gaan in op de kansen die er voor ondernemers zijn in het verbeteren van het Purchase-to-Pay proces; het proces dat start wanneer een order wordt geplaatst en eindigt op het moment dat een leverancier wordt betaald. Zij delen hun kennis om:

  1. Kosten te besparen  door een betere organisatie;
  2. Werkkapitaalvoordelen te behalen;
  3. Samenwerking met leveranciers te verbeteren en daarmee de supply chain te versterken;
  4. Administratieve werkdruk rondom het proces te verlagen.

Beluister de podcast(opent in nieuw tabblad)
 

 

podcast doordacht ondernemen

Podcast #1 Order to cash

In de eerste aflevering gaat Bart Geeraedts in gesprek met onderzoeker Greg Cronie en ondernemer Tino Wendriks over de optimalisatie van het order to cash proces. Je krijgt inzicht hoe je als organisatie je processen slimmer kunt aanpakken en wat de rol van supply chain finance hierin is.

Beluister de podcast(opent in nieuw tabblad)
 

 

Deze blog delen via: