Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Tijdens de open dag krijg je info, tijdens een meeloopdag ervaar je het

Iris Eppinga over meeloopdagen
Banner image

Toen ik in mijn examenjaar van de havo zat, heb ik een dag meegelopen. Dit heeft mij ontzettend goed geholpen bij het maken van mijn studiekeuze. Tijdens een open dag krijg je veel informatie, maar tijdens een meeloopdag ga je het ook echt ervaren. Daardoor krijg je een beter beeld van de opleiding en of het iets voor jou is.

Hoe ziet zo’n meeloopdag eruit? 

Je krijgt een bericht van de student die je gaat begeleiden. Je maakt dus voor die tijd al kennis. Ook na de meeloopdag kun je hem of haar een bericht sturen als je nog vragen hebt. Deze student kan je veel vertellen over zijn of haar ervaring met Windesheim, studeren in het algemeen en de opleiding. Je krijgt een rondleiding op de campus en volgt die dag het rooster. Zo krijg je een goed beeld van de school en hoe het is om daar te studeren. Je kunt de hele dag al je vragen stellen aan studenten en docenten. 

Tijdens een meeloopdag wordt het niet mooier gemaakt dan het is, het is namelijk volgens de realiteit. Dit kan je goed helpen bij het maken van een keuze. Misschien vind je de opleiding na de meeloopdag wel helemaal niks, maar dan kun je die in ieder geval afstrepen van je lijstje en verder zoeken. Als de studie je juist wel aanspreekt, zijn je twijfels weggenomen en weet je nu zeker dat je de opleiding wilt volgen. Daarom kan ik het iedereen aanraden!

Voorbereiding

Bedenk van tevoren vragen die je wilt stellen. Op het internet staan ook veel voorbeeldvragen. Neem pen en papier mee en maak af en toe even een aantekening. Na een dag vol indrukken is het fijn om dit thuis terug te kunnen lezen.

Kom meelopen of proefstuderen