Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
5 jun

Leiderschapsevent 'Leiders van de toekomst'

  • Zwolle
  • 12.45 uur - 17.00 uur
  • € 95,-
Banner image

Meld je aan

voor dit event
Home(opent in nieuw tabblad) / Agenda(opent in nieuw tabblad) / Leiderschapsevent Leiders van de toekomst

Op woensdagmiddag 5 juni 2024 vindt het jaarlijkse leiderschapsevent plaats op de campus van hogeschool Windesheim in Zwolle. Dit keer met het thema 'Leiders van de toekomst'. 

Prof. dr. Freek Peters neemt ons mee in een levendige en interactieve lezing over dit thema. Freek is organisatiepsycholoog en als bestuursadviseur actief in heel uiteenlopende organisaties. Vanaf 2014 is hij hoogleraar contextueel leiderschap aan Tilburg University en houdt hij zich bezig met het leiderschap van de toekomst en de betekenis daarvan voor het hier en nu. Zijn motto: 'Nieuwe tijden vragen om nieuwe vormen van leiderschap'.

Tijdens deze interactieve lezing gaat hij in op de complexiteit van leiderschap en leiderschapsgedrag vroeger en nu. Prof. dr. Freek Peters ontwikkelde het Mengpaneel van leidersgedrag en daarmee gaan we deze inspirerende middag aan de slag. 

Boek 'Leiders van de toekomst'

In zijn boek 'Leiders van de toekomst, gericht werken aan je leiderschap' beschrijft hij het mengpaneel. Je ontvangt bij jouw aanmelding dit boek vol inspiratie. Wil jij dit boek niet ontvangen? Voer dan in het aanmeldformulier de kortingscode Aanmeldingexclusiefboek in. 

Nieuwe tijden vragen om nieuwe vormen van leiderschap. Wil jij weten welke vormen dat zijn? Kom dan op 5 juni a.s. naar het Leiderschapsevent 2024! Een middag vol inspiratie die we afsluiten met een gezamenlijke borrel om elkaar te ontmoeten.  

Programma

Tijd Activiteit Onderwerp
12.45                              Ontvangst Atrium  
13.30

Welkom 
Interactieve lezing
deel 1 in het Auditorium

Prof. dr. Freek Peters: Leiders van de Toekomst
 

14.30

korte pauze                                                         

 
14:45 

Interactieve lezing
deel 2 in het Auditorium

Prof. dr. Freek Peters: Leiders van de Toekomst

Aansluitend discussie in kleine groepen

15.45

Plenaire afsluiting

 
16.00

Netwerkborrel in het Atrium

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Spreker prof. dr. Freek Peters

Toelichting op het thema 'Leiders van de toekomst'

De samenleving verandert snel en organisaties veranderen mee. De onvoorspelbaarheid en het verandertempo neemt toe. Als het echter gaat om het leiderschap en de besturing van organisaties, stammen veel structuren en gebruiken nog uit het oude industriële tijdperk.
Bedrijven en organisaties zoeken naar nieuwe manieren om zich te organiseren: beweeglijk en adaptief, in netwerken en zwermstructuren. Dat heeft invloed op leiderschap en bestuur en roept vragen op: Is het ‘klassieke leiderschap’ nog wel geschikt voor het nieuwe tijdperk?
En wat is dan het profiel van de leiders van de toekomst?

Met contextueel leiderschap zoeken we vanuit onderliggende patronen in die veranderingen naar de consequenties voor leiders en leiderschap.
 

Tijd, locatie en kosten

Het Leiderschapsevent 'Leiders van de toekomst' vindt plaats van 12.45 tot 17.00 uur op de campus van Windesheim in Zwolle. 

Kosten

Voor deelname aan het Leiderschapsevent 2024 betaal je €95,-. Dit is inclusief het boek 'Leiders van de Toekomst, gericht werken aan leiderschap' van Freek Peters. Mocht je dit boek al in je bezit hebben dan zijn de kosten €75,- per deelnemer. Betalen kan alleen via iDeal. 

Studenten Schoolleidersopleidingen (LGI of LGII)

Ben je student bij bij de Schoolleidersopleidingen (LGI of LGII) dan is deelname aan het Leiderschapsevent onderdeel van de opleiding. Studenten van deze opleidingen ontvangen tevens het boek van Freek Peters. Als student van de Schoolleidersopleidingen kun je hier aanmelden.

Parkeren en routebeschrijving

In deze periode van het jaar is het vrij druk op de campus, we adviseren je dan ook om met het openbaar vervoer te komen of wellicht op de fiets als dat mogelijk is. Kom je toch met de auto? Houd dan rekening met extra tijd voor parkeren.

Routebeschrijving

Aanmelden & afmelden

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Debby van den Berg via evenementenbe@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Afmelden

Wij houden rekening met je komst! Kun je helaas toch niet komen? Dan stellen wij het zeer op prijs als je ons dat tijdig laat weten zodat wij de catering hier op kunnen aanpassen.

Privacystatement