Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs

Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs (ICT, bouw, techniek)

Voltijd in Zwolle

De Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs stoomt jou klaar tot leraar elektrotechniek, werktuigbouw, motorvoertuigentechniek, ict of bouw in het mbo of voor het vmbo-profiel PIE en BWI.

Ga jij voor leraar ICT, bouw of techniek?

We leiden op tot de tweedegraads bevoegdheid Leraar Technisch Beroepsonderwijs. Daarmee mag je lesgeven in het vmbo en mbo. Op basis van je specialisatie kies je als toekomstig leraar binnen het vmbo voor profielen Produceren, Installeren en Energie (PIE) of  Bouwen, Wonen en Interieur (BWI). Binnen het mbo maak je als toekomstig leraar een keuze uit Werktuigbouwkunde, Motorvoertuigen, Elektrotechniek, ICT/informatica, Bouwkunde of Bouwtechniek. 

Lees meer over de opleiding

Haal een extra bevoegdheid

Wanneer je in het derde jaar kiest voor de keuzeminor Vakdocent in het VMBO profiel Dienstverlening en Producten, ontvang je bij het behalen van de opleiding direct een bevoegdheid voor het lesgeven in het (v)mbo profiel Dienstverlening en Producten.

Lees meer over deze keuzeminor

Hulp bij je studiekeuze

Een studie moet bij je passen. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je kunt, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Bezoek daarom een open dag of kom meelopen bij deze opleiding.

Lees meer over onze voorlichting

Waarom de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs?