Studenten die lopen door een gang

Lerarenopleiding ICT

Onderdeel van de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs in Zwolle

Wil jij leraar ICT/Informatica worden? Dat kan, met de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs.

Docent mbo ICT/Informatica

Jij wilt leraar ICT of Informatica worden. Dat kan op Windesheim met de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs. Dit is een lerarenopleiding die bestaat uit vier vakrichtingen. Bij de start van de opleiding kies jij de vakrichting waar jij je in wilt specialiseren. In jouw geval kies je voor docent mbo-ICT. Met een mbo niveau 4-, havo- of vwo-diploma ben je toelaatbaar. Let op: voor sommige profielen gelden aanvullende eisen zoals Wiskunde A of B bij het profiel CM.

Lees meer over vakrichting mbo-ICT

Wat leer je?

De nadruk ligt op ICT-support, ICT-beheer én applicatieontwikkeling. Je leert hoe je die ontwikkelingen snel oppakt en inzet en hoe je leerlingen motiveert voor dit vak. Daarnaast leer je hoe je anderen wegwijs maakt in de wereld van de informatie- en communicatietechnologie. Nadat jij de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je de tweedegraads bevoegdheid. Dit geeft jou de gelegenheid om aan de slag te gaan als docent in het mbo, vmbo of de onderbouw van havo en vwo. Je kunt natuurlijk ook verder studeren.

Wat kun je worden na deze opleiding?

Word in twee jaar onderwijsondersteuner

Wil jij als onderwijsondersteuner leren hoe je op startend hbo-niveau onderwijs vormgeeft en uitvoert op het vmbo of mbo? Neem dan eens een kijkje bij de Associate degree Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs. Dit is een tweejarige opleiding die je klaarstoomt voor het werken als onderwijsondersteuner/instructeur in het onderwijs of bedrijfsleven. Na de opleiding kun je dus gelijk aan de slag, maar je kunt ook gemakkelijk doorstromen naar het derde jaar van de bachelor. Ook deze opleiding bestaat uit vier vakrichtingen. Kies voor de vakrichting die bij jou past. In dit geval is dat mbo-bouw.

Is de tweejarige Ad iets voor jou?

Hulp bij je studiekeuze

Wil jij in september starten maar ben je er nog niet uit? Ook in deze Coronatijd kan Windesheim je helpen. We hebben opleidingsvideo’s voor je klaarstaan. En wil je meer weten? Vraag het onze docenten en studenten.

Meer over hulp bij studiekeuze