Student Techinsch Beroepsonderwijs

Lerarenopleiding ICT

Onderdeel van de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs

Wil jij leraar ICT/Informatica worden? Kies dan voor de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs.

Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs

Jij wilt leraar ICT of Informatica worden. Dat kan op Windesheim met de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs. Dit is een lerarenopleiding die bestaat uit meerdere vakrichtingen. Bij de start van de opleiding kies jij de vakrichting waar jij je in wilt specialiseren. In jouw geval kies je voor docent mbo-ICT.

Lees meer over vakrichting mbo-ICT

Opbouw opleiding

Tijdens de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs leiden we je op tot de tweedegraads bevoegdheid Leraar Technisch Beroepsonderwijs. Het programma is opgebouwd rond drie leerlijnen: de beroepsleerlijn, de Samen Opleiden-leerlijn en de vakleerlijn. Je wordt specialist in je vakgebied en je leert hoe je leerlingen motiveert voor het vak.

Lees meer over de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs

Toelating

Je bent toelaatbaar bij de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs als je een mbo-diploma niveau 4 of een havo- of vwo-diploma op zak hebt. Let op: voor sommige profielen gelden aanvullende eisen zoals Wiskunde A of B bij het profiel CM.

Bekijk de toelatingseisen

Na de opleiding

Nadat jij de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je de tweedegraads bevoegdheid. Dit geeft jou de gelegenheid om aan de slag te gaan als docent in het mbo, vmbo of de onderbouw van havo en vwo. Je kunt natuurlijk ook verder studeren.

Na de opleiding