Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Opleiding tot Supervisor

  • Deeltijd
  • € 10950,00
  • Post-hbo
  • September
  • Zwolle
  • 2 jaar
Banner image

Is deze post-hbo echt iets voor jou?

Ontwikkel jezelf en meld je aan
Introductie

Welke stap zet jij met deze post-hbo?

Een supervisor voert leer-/ontwikkelingsgesprekken met mensen die leer-/ontwikkelingsgesprekken voeren. Je ondersteunt professioneel begeleiders bij het reflecteren op ervaringen uit hun werk om daaruit afwegingen te maken voor het handelen in de praktijk. Gedurende dit proces ontwikkelt de professional een zelfsturend vermogen door in dit proces stil te staan bij het leren leren. Zo ontwikkelen professionals beter zicht op hun sterke kanten en hun onderstroom en leren zij hoe ze zich zelfsturend kunnen ontwikkelen. Het draait daarbij om een verbetering van de kwaliteit van dienstverlening van deze professioneel begeleiders (of supervisanten). Met de post-hbo opleiding tot Supervisor ontwikkel je jezelf als supervisor. Na het volgen van de opleiding kun je als zelfstandig supervisor aan de slag. Met een korte uitbreiding  (3-daagse tot registercoach) kun je ook als coach aan de slag. De opleiding tot Supervisor duurt twee jaar.

Download de folder(opent in nieuw tabblad)      Open avond

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

Dit levert de post-hbo je op

Dit voeg je toe op je cv

Na het volgen van de opleiding kun je als supervisor (en coach) professionals begeleiden in hun professionele ontwikkeling met behulp van ervarend leren als methodiek en reflectie als middel. Je legt een brede basis voor alle begeleidingskundige vakgebieden. Je hebt zicht op je eigen sterke kanten, je hebt je professionele attitude ontwikkeld en je weet hoe je deze verder door middel van zelfsturing kunt doorontwikkelen. Je bent vaardig op het gebied van gespreksvoering en het methodisch begeleiden. Je bent in staat om een veilige en krachtige leeromgeving te creëren. Je kunt begeleiden bij het signaleren en formuleren van leervragen.

Na afloop van de opleiding tot Supervisor kun je je laten registreren als supervisor (en registercoach) bij de LVSC(opent in nieuw tabblad)

Startdata

Wanneer kun je starten?

Zwolle 9 september 2024 Aanmelden
Kosten

Wat kost de post-hbo?

Je betaalt €10.950,- voor:

  • Methodiek en vakontwikkeling leerjaar 1
  • Methodiek en vakontwikkeling leerjaar 2
  • Begeleiding en beoordeling eindscriptie leersupervisie1

Voor een registratie bij de LVSC dien je binnen vijf jaar ook een 2e leersupervisie te volgen. Dat kan ook bij ons. De kosten daarvan zijn afhankelijk van de groepsgrootte. Aanvullend kun je nog een 3-daagse tot registercoach volgen voor €1170,-.

Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er mogelijk is.

Alles over je financiering

Incompany Praktisch
Ook interessant

Deze cursussen en opleidingen al gezien?

Teaser image

Verkorte opleiding tot Registercoach

Deeltijd, Cursus in Zwolle

Teaser image

Leersupervisor

Deeltijd, Cursus

Teaser image

Opleiding tot Coach

Deeltijd, Post-hbo in Zwolle