Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Burgerschapseducatie coördinator

  • Deeltijd
  • € 3345,00
  • Post-hbo
  • September
  • Zwolle
  • 1 jaar

Is deze post-hbo echt iets voor jou?

Ontwikkel jezelf en meld je aan
Introductie

Wat leer jij straks bij met deze post-hbo?

Burgerschapseducatie is voor elke school een ‘must’. Scholen werken aan een brede implementatie van onderwijs in het vormen van een eigen mening en het opbouwen van sociale contacten en sociale veiligheid. Ook het politiek bewustzijn, omgaan met social media, financiën en het vitaal burgerschap zijn onderwerpen die vallen onder burgerschapseducatie. Met deze opleiding leer je vorm te geven aan de inhoud en implementatie van burgerschapseducatie in je school (basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs). Dat vraagt om verandermanagement en het beleidsontwikkeling binnen je school.

Download folder(opent in nieuw tabblad)  Persoonlijk adviesgesprek(opent in nieuw tabblad)

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

14 cursusdagen van 3,5 uur
Donderdag on campus in Zwolle

Opleidingsvideo

Opleidingsvideo bekijken?

Docent Jannie legt je in deze video precies uit wat je te wachten staat bij de post-hbo Burgerschapseducatie coördinator.

Bekijk de video (opent in nieuw tabblad)

Dit levert de post-hbo je op

Dit voeg je toe op je cv

Na het volgen van deze post-hbo Burgerschapseducatie coördinator ben jij straks dé expert op het gebied van burgerschap. Je ontwikkelt beleid en visie over burgerschap binnen de school en bent hét aanspreekpunt voor collega's die burgerschap verzorgen. Daarnaast kun je leerlingen en studenten nóg beter ondersteunen in hun maatschappelijke zoektocht 

Ook heb jij je verder ontwikkeld in de vier dimensies van burgerschap (mbo) en de tien bouwstenen voor burgerschap vanuit het primair en voorgezet onderwijs.

Startdata

Wanneer kun je starten?

Zwolle september 2023 Aanmelden
Kosten

STAP-budget

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig dat je van ons ontvangt na je aanmelding. Dit kan soms even duren. Start de opleiding al binnen 4 weken? Dan ontvang je het STAP-aanmeldingsbewijs niet. Het STAP-budget is beperkt beschikbaar, op = op. Wacht daarom niet te lang met je aanmelding en zorg dat je goed bent voorbereid als je het STAP-budget aanvraagt.

Lees meer over hoe je het STAP-budget aanvraagt

Wat kost de post-hbo?

Je betaalt € 3.245,- voor de hele post-hbo. 

Wist je dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal voor jou mogelijk is.

Alles over je financiering

Incompany

Wil je deze post-hbo-opleiding straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Dat kan! Bel of mail dan met de Accountmanager Educatie.

Praktisch
Ook interessant

Deze cursussen en opleidingen al gezien?

Toetsdeskundige

Deeltijd, Post-hbo in Zwolle

Schoolopleider/ Expertcoach

Deeltijd, Post-hbo in Zwolle

Burgerschapseducatie docent

Deeltijd, Cursus in Zwolle