Welke stap zet jij met deze post-hbo?
Ben jij leraar en wil je leren hoe je toetsen kunt inzetten om het leren van je leerlingen te bevorderen? In onze post-hbo-opleiding Toetsdeskundige leer je verschillende toetsvormen kennen, ontwikkelen en inzetten in jouw onderwijspraktijk. Denk aan portfolio's, peer-assessments, groepsopdrachten, maar ook aan schriftelijke toetsvormen. Deze opleiding sluit aan bij de laatste trends op het gebied van opbrengstgericht werken.
Wat ga je doen?
Je hebt 7 lesdagen van elk 3,5 uur
Dinsdag op onze campus in Zwolle
-
-
Zo zit jouw post-hbo in elkaar
De post-hbo-opleiding Toetsdeskundige is een praktijkgerichte opleiding. Je ontwikkelt tools om het leren van je leerlingen te monitoren én te stimuleren. Hoe kun je toetsen inzetten om het leer- en ontwikkelrendement van leerlingen te verhogen? Welke vaardigheden worden van jou als docent gevraagd en hoe kun je die het best in de praktijk inzetten? We sluiten aan bij de laatste inzichten op het gebied van opbrengstgericht werken.
Lesdagen en studiebelasting
De totale studiebelasting is ongeveer 250 uur. Je hebt 7 lesdagen in Zwolle, op dinsdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. De post-hbo start in september.
Evaluatie en toetsing
Tijdens de post-hbo-opleiding krijg je feedback op de ontwikkeling van jouw competenties. Daarnaast kent de opleiding de volgende toetsmomenten:
- Intakegesprek aan het begin van de opleiding
- Tussentijdse feedback op opdrachten
- Feedback op jouw portfolio
Portfolio opbouwen
Je bouwt een portfolio op met daarin de uitwerkingen van de praktijkopdrachten. Dit portfolio is, samen met de feedback van docenten en medecursisten, de basis voor de eindpresentatie. Met deze eindpresentatie rond je de opleiding af.
Certificering
Als je de opleiding met succes afrondt, ontvang je het post-hbo-certificaat Toetsdeskundige.
Blijf op de hoogte
Volg Professionaliseren in het Onderwijs voor het laatste nieuws en de planning van de data van ons aanbod op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)
-
Waarmee ga je aan de slag?
Aan de hand van de volgende thema’s verkennen we de mogelijkheden van toetsen als didactisch middel:
- Verschillende toetsvormen, zoals portfolio’s, peer-assessments, groepsopdrachten en schriftelijke toetsen
- Toepassen van de toetscyclus
- Kwaliteitscriteria van toetsen
- Opbrengstgericht werken
- Formatief en summatief toetsen
- Visie op en beleid over toetsen
- Passend toetsen
- Leermotivatie en leertheorieën
- Leerlingvolgsystemen
- Feedback
- Effecten die de beoordeling beïnvloeden
- Normering/interpreteren van toetsresultaten
-
Is de post-hbo iets voor jou?
Ben je leraar in het primair onderwijs of het voorgezet onderwijs of docent in het middelbaar of hoger beroepsonderwijs? En wil je meer leren over ontwikkelingsgericht toetsen? Dan doe je in deze 8-daagse post-hbo-opleiding nieuwe kennis en vaardigheden op.
-
Op welke dagen heb je les?
Lesdata en -tijden
Dinsdag van 13:30 tot 17:00
- 12 september 2023
- 19 september 2023
- 7 november 2023
- 23 januari 2024
- 19 maart 2024
- 2 april 2024
- 21 mei 2024
-
Zo zit jouw post-hbo in elkaar
Dit voeg je toe op je cv
Met een post-hbo bij Windesheim doe jij precies díe extra kennis en bagage op waarmee jij weer verder kunt met en in je werk. Na deze opleiding ben jij dé professional die toetsen kan inzetten als didactisch middel om het leer- en ontwikkelrendement van leerlingen te verhogen. Je ontvangt het post-hbo-certificaat Toetsdeskundige.
Wanneer kun je starten?
Zwolle | september 2023 | Aanmelden |
STAP-budget
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig dat je van ons ontvangt na je aanmelding. Dit kan soms even duren. Start de opleiding al binnen 4 weken? Dan ontvang je het STAP-aanmeldingsbewijs niet. Het STAP-budget is beperkt beschikbaar, op = op. Wacht daarom niet te lang met je aanmelding en zorg dat je goed bent voorbereid als je het STAP-budget aanvraagt.
Wat kost de post-hbo?
Je betaalt € 2.680,- voor de hele post-hbo.
Wist je dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal voor jou mogelijk is.
Wil je deze post-hbo-opleiding straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Da kan! Bel of mail Emile Schütte, accountmanager Educatie.
Heb je nog vragen?
App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.