Wat leer jij straks bij in dit maatwerktraject?
Binnen het vmbo wordt gewerkt met de beroepsgerichte profielen. Een van deze profielen is Media, Vormgeving en ICT (MVI). Wil jij lesgeven in het vmbo beroepsprofiel MVI én ben jij in het bezit van een tweedegraads bevoegdheid? Of geef jij al lessen MVI en wil jij je verdiepen? Dan is het maatwerktraject Media, Vormgeving en ICT wat voor jou!
Wat ga je doen?
De invulling van dit traject wordt afgestemd op jouw behoefte en kennisniveau
-
-
Zo zit jouw cursus in elkaar
Het nieuwe vmbo is duidelijker opgebouwd, leidt leerlingen breder op en zorgt voor een betere aansluiting met de actuele beroepspraktijk. Voor een succesvolle invoering van de nieuwe examenprogramma’s binnen het vmbo moet je als docent toekomstbestendig zijn en goed toegerust zijn op het gebied van media, vormgeving en ICT (MVI). Windesheim biedt dit programma op maat aan voor alle docenten die (willen) werken in het vmbo-profiel MVI. Zodat jij jouw leerlingen straks met een breed mediapalet echt toekomstproof kunt opleiden.
Intakegesprek
Er is een mogelijkheid tot open inschrijving. Na de intake volg je de scholing op Windesheim. Ook bespreek je in dit maatwerkgesprek de opties om op afstand te werken. Een incompany-maatwerktraject op locatie is ook mogelijk.
Verkort of maatwerk
Kies het traject dat bij jou past:
- Verkort certificaattraject
Dit traject bestaat uit 3 bijeenkomsten en portfoliobegeleiding. Deze variant is geschikt voor ervaren MVI-docenten met een relevante vooropleiding. Ook heb je als docent een tweedegraadsbevoegdheid. Het traject wordt afgesloten met een assessment waarin basiskennis MVI wordt aangetoond. - Extra maatwerktraject
Naast de 3 bijeenkomsten en portfoliobegeleiding gaat het in dit traject om inhoudelijke scholing op de gebieden multimedia, vormgeving en/of ICT. Hiervoor wordt een maatwerktraject afgesproken. Na de intake ontvang je hiervoor een scholingsplan met prijsopgave. - Volledige lerarenopleiding
Past een volledige lerarenopleiding richting vmbo-beroepsprofiel MVI beter bij jou? Bekijk hier de mogelijkheden.
Certificaat
Na afloop ontvang je een certificaat. Hiermee kun je bij DUO(opent in nieuw tabblad) ontheffing aanvragen van de benoembaarheidsvereisten voor de vier profielen van MVI.
Blijf op de hoogte
Volg Professionaliseren in het Onderwijs voor het laatste nieuws en de planning van de data van ons aanbod op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)
- Verkort certificaattraject
-
Waarmee ga je aan de slag?
Deze cursus bestaat uit een begingesprek, 4 afrondingen en een eindgesprek. Bij elke afronding lever je educatieve producten op die voldoen aan bepaalde eisen. Als docent kun je hiervoor ook eigen producten inzetten die je aanpast of verbetert om hieraan te voldoen. Onderdelen waar je al vaardig in bent, kun je zo versneld afronden. Waar het om draait is dat je zelfontworpen educatief materiaal oplevert.
Vrijstellingen
Het programma kent geen vrijstellingen voor het eindproduct, wel voor ondersteunende bijeenkomsten en workshops. Bij het eindgesprek kijken we of je voldoet aan de kennisbasis van MVI.
Werken in teams
Waar mogelijk werk je binnen dit traject samen met andere cursisten aan onderwijsontwerpen. Dit doe je in zogenaamde DOT-teams, waarin je aanvullend aan elkaar bent. Deze teams worden in overleg samengesteld en bestaan uit zo’n vijf MVI-docenten. Bij de samenstelling kijken we naar ieders achtergrond, het nog te volgen programma en de toegevoegde waarde.
-
Is dit maatwerktraject iets voor jou?
Binnen het vmbo wordt sinds augustus 2016 gewerkt met de nieuwe beroepsgerichte profielen. Een van deze profielen is Media, Vormgeving en ICT (MVI). Dit scholingstraject is er voor tweedegraads vmbo-docenten die binnen het profiel MVI werken of willen werken. In overleg wordt afhankelijk van jouw individuele bijscholingsbehoefte een scholingstraject vastgelegd. Verder wordt de inhoud afgestemd op de vakmatige competenties die voor het profiel MVI nodig zijn
We vinden het van belang dat de cursus die je kiest bij jou en je situatie past. Starten betekent vaak dat je werk, privé en leren combineert. Je wilt deze cursus ook succesvol kunnen afronden. Twijfel je of het niveau aansluit bij je vooropleiding, neem dan contact op.
-
Zo zit jouw cursus in elkaar
Dit voeg je toe op je cv
Met een cursus bij Windesheim doe jij precies die extra kennis en bagage op waarmee jij weer verder kunt met én in je werk. Onze docenten staan met één been in het onderwijs en met één been midden in de praktijk: de kennis die je opdoet is dus altijd up-to-date. Na het halen van je certificaat kun je (verder gaan met) lesgeven in Multimediale Vormgeving en ICT binnen het vmbo. Een mooie aanvulling voor op je cv dus!
Wanneer kun je starten?
Is dit traject je op het lijf geschreven? Er is geen vaste startdatum voor dit maatwerktraject. In overleg worden data besproken en vastgelegd in het scholingsplan. Meld je aan via professionaliseringBE@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)
Wat kost de cursus?
Op basis van intake wordt een scholingstraject bepaald. Afhankelijk van het afgesproken traject zijn de kosten maximaal € 3.340,-. Dit traject Incompany? Vraag geheel vrijblijvende een offerte aan via Jacqueline van Lieshout(opent in nieuw tabblad).
Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.
Naast het traject voor de individuele leraar kun je dit scholingstraject (gedeeltelijk) ook volgen via Incompany op de eigen school. We bespreken graag welke wensen je hebt en hoe wij jouw school kunnen helpen een groep docenten op te leiden voor MVI. Bel hiervoor met het Windesheim Informatiecentrum voor meer informatie of neem contact op met Jacqueline van Lieshout.
Praktische informatie
Nieuwsbrief professionals(opent in nieuw tabblad) Studeren bij Windesheim Hulp bij studiekeuze FAQ
Heb je nog vragen?
App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.