Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Winnaars en runner-ups Ten Clarenwater Thesis Award 2019

  • 11 december 2020
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Winnaars en runner-ups Ten Clarenwater Thesis Award 2019

Wie zijn de winnaars van de vierde editie van de Ten Clarenwater Thesis Award, dé Nederlandse scriptieprijs op het thema familiebedrijven? Vandaag werd bekend wie van de genomineerden de beste scriptie schreef tijdens de jaarlijkse uitreiking, die dit jaar online plaatsvond.

In de categorie bachelorscripties won Ronald Moerman van Aeres Hogeschool Dronten de eerste prijs, terwijl onze Windesheimer Julian van den Akker ervandoor ging met de tweede prijs. Ook in de categorie masterscripties werden er prijzen uitgereikt: Marc Kuijken van Tilburg University mocht de eerste prijs in ontvangst nemen met als runner-up Michel Heerkens van de AOG School of Management van de University of Groningen.

De runner-up van Windesheim
Runner-up bij de bachelorscripties, Julian van den Akker, studeerde Finance & Control en ging bij onze hogeschool daarna aan de slag als junior-onderzoeker bij het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven. De jury riep hem en eersteprijswinnaar Ronald Moerman tot beste scriptieschrijvers uit, omdat zij met én in hun scripties aansloten bij de doelstellingen van Stichting Ten Clarenwater en ingingen op de dynamiek binnen families en hoe dat impact heeft op het bedrijfsmodel. Bij Julian betrof het bijvoorbeeld onderzoek naar de relatie tussen een gedeeld eigenaarschap, besluitvorming en het welzijn van de eigenaren binnen kleine en middelgrote familiebedrijven. De jury was onder de indruk van de hoeveelheid verzamelde data en noemde zijn ‘mixed method’-aanpak ambitieus.

Uiteraard is Julian blij met zijn tweede prijs: “Onderzoek naar familiebedrijven is belangrijk. Een familie heeft namelijk andere waarden dan een bedrijf. Een bedrijf is gericht op winstgevendheid, terwijl in een familie harmonie belangrijk is. Dit kan botsen als bijvoorbeeld de financiële prestaties van een onderneming niet optimaal zijn. Met mijn scriptie heb ik geprobeerd hier meer inzicht in te geven en ik ben er trots op dat dit nu beloond wordt met een échte prijs!”

Wat is de Ten Clarenwater Thesis Award?
Deze Award is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van hogeschool Windesheim en de Stichting Ten Clarenwater. De bedoeling van de prijs is om excellent onderzoek naar familiebedrijven te stimuleren door zowel bachelor- als masterstudenten. De winnaars in beide categorieën (bachelor en master) ontvingen een cheque van € 1.500,-. Aan alle runner-ups werd een cheque overhandigd van € 750,-. Er waren dit jaar maar liefst 14 inzendingen van hogescholen en universiteiten uit Nederland, Duitsland, Italië en Zuid-Afrika.

De jury
De bachelorjury bestond dit jaar uit Astrid Kramer (Tilburg University) als voorzitter, Andrea Kuiken (University of Groningen) en Hubert Tromp (eigenaar De Arend in Winssen). Masterjuryleden waren Maarten Vijverberg (Clifton Finance), Ingrid Wakkee (Hogeschool van Amsterdam) en Albert Cornelissen (Haagsche Hogeschool) als voorzitter. Beide jury’s waren onder de indruk van de kwaliteit van de scripties. De onderwerpen waren origineel en alle scripties hadden een hoge praktische toepasbaarheid. Het was daarom niet eenvoudig om een winnaar te selecteren.

Het juryrapport kun je via deze link lezen.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Zeer hoge studenttevredenheid bij hogeschool Windesheim

28 mei 2024
Teaser image

Robotiseren is mensenwerk

28 mei 2024
Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024