Student voor een scrumbord met plakbriefjes

Uitgaan

Iedereen die in Zwolle woont, zal het bevestigen: Zwolle leeft! Er zijn grote evenementen zoals het Bevrijdingsfestival. Wat nog meer?

Leef je uit in Zwolle met het Nederpopfestival, het Straatfestival, een Rythm & Blues night en de studentencabaretfestivals. Maar de stad zit ook bomvol met cafés en restaurants. Bij sommige eetcafés krijg je een goedkope dagschotel als je je Ov-studentenkaart laat zien.

Op stap in Het Vliegende Paard

Dit zul je geweldig vinden. Wij hebben ons eigen studentencafé: Het Vliegende Paard. Er zijn debatten, er is livemuziek, we organiseren soos- en spelletjesavonden, workshops, feestjes en filmavonden. Er is ook een mensa, daar kun je eten, en een internetcafé. Je kunt er ook poolen en darten.
Het café zit in een historisch pand in de binnenstad van Zwolle en je vindt er ook een aantal studentenverenigingen.

Check de website van Het Vliegende Paard

Bruisweken en andere leuke activiteiten

De Bruisweken, introductieweken van Zwolle, worden georganiseerd door Buro Ruis. Naast de Bruisweken organiseren en ondersteunen zij de meest uiteenlopende culturele activiteiten voor Zwolse studenten. Voorbeelden zijn concerten, comedy avonden, dancefeesten, lezingen, proeverijen, workshops en festivals. Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Meld je aan dan aan voor de nieuwsbrief. Mail naar buroruis@hedon-zwolle.nl

Lees meer over de Bruisweken

Wat kun je nog meer doen?

Wil je studentenstad Zwolle nog beter leren kennen? Laat je rondrijden in een Tuk Tuk of leg de Herman Broodroute af op een step. Snuffel eens rond op de jaarlijkse Boekenmarkt. Misschien zien we je wel op de Theaterdag of de Open Monumentendag.

In actie

Houd je van actie? Kom dan naar het jaarlijkse wielerfestijn Peperbus Profspektakel.

Muziek en meer 

Hedon is het pop- en cultuurcentrum van Zwolle en organiseert regelmatig popconcerten en theateractiviteiten.

Filmpje pakken? 

Verder hebben we nog een bioscoop, een filmhuis, schouwburg Odeon en verschillende musea.