Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Zwolle is heel gemoedelijk en gezellig

Babette van Oostrum derdejaars Sportkunde
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Babette van Oostrum

Ik ben Babette, 19 jaar oud en ik woon in Zwolle. Ik zit inmiddels in mijn derde jaar van de opleiding Sportkunde. Het studentenleven in Zwolle is erg leuk. Ik zit zelf bij studentenvereniging Vestuvalo, dé studentenverenigingen voor studenten aan de Calo, de sportafdeling van Windesheim.

Toen ik tijdens de open dag op het Windesheim kwam was de sfeer gelijk erg fijn. Vooral toen ik in het gebouw van de Calo kwam merkte ik dit. De studenten en docenten zijn hier erg sociaal en willen graag met iedereen een praatje maken. Je kan al je vragen stellen en binnen de Calo leer je snel heel veel nieuwe mensen kennen. Je leert de studenten uit je eigen klas kennen, maar ook studenten uit andere klassen en van andere opleidingen. Ook is het makkelijk om ouderejaars te leren kennen. Vestuvalo helpt hier ook erg goed bij, want hierdoor maak je makkelijk nieuwe contacten. Dit vond ik erg prettig! Ik heb voor de opleiding Sportkunde gekozen omdat ik sport leuk en interessant vind, en deze opleiding erg breed is. Ik weet nog niet precies wat ik later wil gaan doen, maar met deze opleiding heb ik genoeg mogelijkheden.

Geniet van je studententijd!

Ik zit samen met zeven anderen in het bestuur van Vestuvalo(opent in nieuw tabblad). Wij zijn met z’n allen druk bezig om de vereniging draaiende te houden, maar we hebben ook altijd een hele gezellige tijd met elkaar! De vereniging organiseert allerlei activiteiten, zoals sportdagen, een jaarlijks gala, een wekelijkse soos en genoeg leuke feestjes! Door alle coronamaatregelen is er de afgelopen tijd een hoop niet doorgegaan, maar er zijn andere creatieve manieren bedacht om elkaar toch te blijven zien. Gelukkig is Zwolle heel gemoedelijk en gezellig. Als je in de stad bent zie je altijd wel mensen die je kent en dat maakt het erg leuk. De stad is ook relatief klein en alles ligt dicht bij elkaar, dus je bent overal zo met de fiets. Lekker makkelijk dus!

Als je twijfelt om bij een studentenvereniging te gaan of om op kamers te gaan, vooral lekker doen! Dit is een nieuwe fase in je leven en hier wil je optimaal van genieten de aankomende jaren. Het vliegt namelijk zo voorbij. Leer veel nieuwe mensen kennen en ga lekker genieten van je studententijd!

Bekijk welke verenigingen er nog meer zijn in Zwolle