Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Zwolle is heel gemoedelijk en gezellig

Babette van Oostrum derdejaars Sportkunde
Banner image

Babette is 19 jaar oud, woont in Zwolle en studeert Sportkunde. Ze vindt het studentenleven in Zwolle erg leuk en zit bij studentenvereniging Vestuvalo. Dit dé studentenverenigingen voor studenten aan de Calo, de sportafdeling van Windesheim.

"Toen ik tijdens de open dag op Windesheim kwam, was de sfeer gelijk erg fijn. Vooral toen ik in het gebouw van de Calo kwam, merkte ik dit. De studenten en docenten zijn erg sociaal en willen graag met iedereen een praatje maken. Je kan al je vragen stellen en binnen de Calo leer je snel heel veel nieuwe mensen kennen. Je leert de studenten uit je eigen klas kennen, maar ook studenten uit andere klassen en van andere opleidingen. Ook is het makkelijk om ouderejaars te leren kennen. Een studentenvereniging helpt hier ook goed bij, want hierdoor maak je makkelijk nieuwe contacten. Dit vond ik erg prettig!"

"Zwolle is gelukkig heel gemoedelijk en gezellig. Als je in de stad bent zie je altijd wel mensen die je kent en dat maakt het erg leuk. De stad is ook relatief klein en alles ligt dicht bij elkaar, dus je bent overal zo met de fiets. Lekker makkelijk dus!"

Geniet van je studententijd!

"Ik zit samen met zeven anderen in het bestuur van Vestuvalo(opent in nieuw tabblad). Wij zijn met z’n allen druk bezig om de vereniging draaiende te houden, maar we hebben ook altijd een gezellige tijd met elkaar! De vereniging organiseert allerlei activiteiten, zoals sportdagen, een jaarlijks gala, een wekelijkse soos en genoeg leuke feestjes!"

"Als je twijfelt om bij een studentenvereniging te gaan of om op kamers te gaan, vooral lekker doen! Dit is een nieuwe fase in je leven en hier wil je optimaal van genieten de aankomende jaren. Het vliegt namelijk zo voorbij. Leer veel nieuwe mensen kennen en ga lekker genieten van je studententijd!"

Bekijk welke verenigingen er zijn in Almere  
Bekijk welke verenigingen er zijn in Zwolle