Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

STAP-budget

  Intro

  Investeer in jouw toekomst

  Wil je een cursus, post-hbo of module volgen bij Windesheim? Je kunt een vergoeding van maximaal € 1.000,- aanvragen voor opleiding en ontwikkeling via UWV: het STAP-budget. Zo kun jij blijven investeren in jouw toekomst. Je leest hier alles wat je moet weten over het STAP-budget.

  Wat is het STAP-budget?

  Wat is het STAP-budget?

  Het STAP-budget is een vergoeding van maximaal € 1.000,- van de overheid die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via UWV. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Er zijn zes aanvraagperiodes per kalenderjaar. Welk moment je kiest voor je aanvraag, is afhankelijk van de start van je opleiding. De nieuwe STAP-regeling vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten. 

  Lees meer over het STAP-budget op de website van UWV(opent in nieuw tabblad)

  Kom je in aanmerking?

  Als werkende of werkzoekende kun je het STAP-budget aanvragen bij sommige post-hbo's, cursussen of modules van Windesheim. Je kunt geen gebruik maken van de subsidie als je een Associate degree, bachelor- of masteropleiding wilt volgen of als je al studiefinanciering of een lerarenbeurs ontvangt.  

  Bekijk de opleidingen waarbij het STAP-budget aanvragen mogelijk is  

  Hoe werkt het?

  Bereid je aanvraag op tijd voor!

  In elke aanvraagperiode is er een beperkt budget beschikbaar dat snel op is, dus wees er op tijd bij en zorg dat je goed voorbereid bent. Hieronder lees je met welke stappen je rekening moet houden.

  Let op: op maandag 3 juli 2023 kun je het STAP-budget weer aanvragen.