Wat heeft deze module jou te bieden?
Binnen de zorg en welzijn zien we een toenemende ondersteuning door technologie. In deze module werk je aan de inbedding van zorgtechnologie in jouw eigen beroepspraktijk. Je ontwikkelt daarvoor een bruikbaar product voor jouw organisatie en krijgt begeleiding van een vaste docent. Je ontdekt hoe je zorgtechnologie duurzaam kunt inzetten in jouw werkomgeving. Je gaat hiervoor aan de slag met een door jezelf ingebrachte casus en ontwerpt een direct bruikbaar scenario voor zinvolle en duurzame inzet van zorgtechnologie waarmee je de gezondheid, het sociaal functioneren of de zorgverlening ondersteunt of verbetert. Je krijgt daarbij begeleiding op maat.
Wat ga je doen?
-
-
Zo zit jouw module in elkaar
De module start twee keer per jaar in september en februari bij Windesheim in Zwolle en duurt 6 maanden. Je kan daarnaast ook een keuze maken of je de lessen fysiek volgt of dat je online wilt deelnemen.
Je volgt de lessen samen met deeltijdstudenten van o.a. opleidingen Social Work en Verpleegkunde Er zijn een drietal plenaire interactieve bijeenkomsten waarin de opdrachten worden besproken. Je kunt samen met de docent en je medestudenten de opdracht verduidelijken, ervaringen uitwisselen, tips geven en we beantwoorden vragen.
Daarnaast word je op afstand begeleid door onze docenten. Naast deze bijeenkomsten en individuele begeleiding, leer je vooral thuis en op het werk door aan de opdracht te werken. We gaan er vanuit dat een deel van je werktijd besteed kan worden aan de opdracht omdat het eveneens waarde oplevert voor de organisatie waar jij voor werkt. Je rondt de module af met een toets in de vorm van een praktijkopdracht.
Lesdagen, lestijden en startbijeenkomst
De lesdagen van de module zijn maandag of woensdag. Je kunt hier een keuze uit maken.
Het programma op de maandag is een combinatie van fysiek onderwijs op de campus van Windesheim en online begeleiding. Het programma op de woensdag is volledig online te volgen.September 2022, maandag, fysiek 12-09, 31-10 ,12-12 September 2022, woensdag, online 14-09, 02-11,14-12
Februari 2023, maandag, fysiek 13-02, 03-04,15-05 Februari 2023, woensdag, online 5-02, 05-04 ,17-05
Je kunt ervan uitgaan dat de lessen aaneengesloten worden ingeroosterd binnen het tijdvak 8.30 en 18.30 uur. Uiterlijk twee weken voor aanvang van de opleiding is het definitieve lesrooster gereed. Je wordt hierover geïnformeerd via de startinformatie die je ontvangt. Heb je (eerder) vragen over het rooster, mail gw-contractactiviteiten@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)
Startbijeenkomst We vinden het belangrijk dat je als cursist goed voorbereid mee kan doen met deze module. Daarom is er een aparte startbijeenkomst georganiseerd voor alle cursisten die deelnemen aan één van onze modules. Deze is gepland op woensdag 31 augustus van 9.30 uur - 11.30 uur. Je wordt dan verwacht op onze campus in Zwolle.
Individueel traject volgen? Na overleg met de docent is starten op een ander moment ook mogelijk. Je volgt dan een individueel traject. Heb je belangstelling hiervoor neem dan contact op met de docent Hilco Prins h.prins@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) of via gw-contractactiviteiten@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad).
Praktijkplek
Het is belangrijk dat jij als deelnemer aan deze module een werk- of stageplek hebt in een zorgorganisatie waarbij je in de gelegenheid wordt gesteld om werk te maken van zorgtechnologie.
Certificering
Na succesvolle afronding van deze module ontvang je een certificaat van Windesheim.
-
Waarmee ga je aan de slag?
Eigen casus
Jij gaat tijdens de module aan de slag met het ontwerpen van een concreet en direct bruikbaar scenario voor zinvolle en duurzame inzet van technologie in jouw zorgpraktijk. Je kunt hiervoor een casus uit jouw eigen beroepspraktijk gebruiken. Met dit scenario ondersteun of verbeter je de gezondheid en het sociaal functioneren van of de zorgverlening voor jouw cliënten. Je beargumenteert de meerwaarde van technologie en houdt naast de functionele meerwaarde ook rekening met organisatorische en praktische zaken die van belang zijn om kansrijk gebruik van de technologie te laten slagen. Hierbij weeg je functionele aspecten zoals mogelijke nadelen, ethische dilemma's, privacy en veiligheid zorgvuldig af.
Passende methodieken
Tijdens de module krijg je inzicht in passende methodieken, die jou helpen om het juiste accent te leggen op de aanpak van jouw vraagstuk, passend bij de kenmerken van de praktijkcontext en de doelgroep op wie de inzet van zorgtechnologie zich richt.
Praktijk
Om de haalbaarheid en acceptatie van de inzet van de zorgtechnologie te bevorderen, betrek je cliënten, collega's en andere disciplines vanaf de start van je scenario bij de inventarisaties, ontwikkelingen en de uitvoering.
-
Is deze module iets voor jou?
Ben jij werkzaam in een zorg- of welzijn organisatie en wil jij werken aan de inbedding van zorgtechnologie in jouw eigen beroepspraktijk? Dan is deze cursus iets voor jou!
Wat breng je al mee?
Je hebt minimaal een mbo4- diploma of het gebied van zorg of welzijn en interesse om technologie in te zetten als middel voor betere zorg of begeleiding.
Om aan deze module deel te kunnen nemen, is het belangrijk dat jij een werkplek hebt binnen een zorg- of welzijnsorganisatie. Je moet door je werkgever in de gelegenheid worden gesteld om werk te maken van zorgtechnologie in jouw praktijk. Aangezien je een product gaat opleveren voor de organisatie waar jij voor werkt, gaan we er vanuit dat je een deel van je werktijd kunt besteden aan het uitvoeren van de opdracht, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een project.
-
Zo zit jouw module in elkaar
Dit voeg je toe op je cv
Er zijn niet veel zorgverleners die een sturende rol hebben bij de implementatie van zorgtechnologie terwijl het steeds vaker wordt ingezet. Naast dat jij veel kennis opdoet over dit onderwerp en er zelf mee aan de slag gaat, ben je ook een voorloper en deskundige op dit gebied. Na afronding van de module ontvang je een certificaat van Windesheim en ben jij in staat om een product te ontwikkelen dat bijdraagt aan de inbedding van zorgtechnologie in de beroepspraktijk.
STAP-budget
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de opleiding al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet.
Wat kost de module?
Je betaalt € 1.350,- voor de hele module (studiejaar 2021-2022). De kosten voor start najaar 2022 maken we binnenkort bekend. Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.
Wil je deze module straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Dat kan! Neem contact op met Marian van Ingen.
Of neem contact op met ons Windesheim Informatie Centrum
Praktische informatie
Nieuwsbrief professionals(opent in nieuw tabblad)
Studeren bij Windesheim FAQ
Hulp bij studiekeuze
Heb je nog vragen?
Stel ze! Stuur ons een appje, bel of mail ons
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur