Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Windesheim gaat door met onderzoek naar een veerkrachtige supply chain

  • 11 september 2023
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / veerkrachtige supply chain

Van corona- tot kredietcrisis en van klimaatverandering tot geopolitieke conflicten; deze verstoringen hebben duidelijk gemaakt dat een veerkrachtige (resilient) supply chain van groot belang is. Ieder bedrijf heeft te maken gehad met deze disrupties en wil niet meer verrast worden. Maar hoe pak je dit aan?

In de afgelopen periode is inzicht verkregen hoe een bepaalde groep bedrijven reageert op verstoringen in de supply chain door onderzoek van hogeschool Windesheim, Rijksuniversiteit Groningen(opent in nieuw tabblad)  en adviesbureau Involvation(opent in nieuw tabblad). Van hieruit is een Supply Chain Resilience QuickScan opgezet, die gaan we in het vervolgonderzoek verder uitbouwen naar een grotere verscheidenheid aan organisaties (meerdere industrieën, regio's en MKB), verbreden naar de gehele supply chain en het omringende ecosysteem. Daarnaast willen we in dit vervolgonderzoek nieuwe instrumenten aanbieden, die organisaties ondersteunen hun supply chain resilience capabilities beter te meten en verder uit te bouwen.

In dit onderzoeksproject ‘Next Gen Resilience’ werken hogeschool Windesheim, Rijksuniversiteit Groningen en Involvation samen. Daarnaast zijn o.a. volgende organisaties  in het consortium aangesloten; Avebe, Bosch, Broshuis, Corbion, Diversey, DSV, evofenedex, Koopmans, Scania, VDL en Vreugdenhil.

Short-Term Wins, Long-Term Gains
Projectpartners kunnen profiteren van workshops en case studies om inzicht te krijgen in hun huidige supply chain veerkracht, praktische tools om strategieën en routekaarten te creëren, inzichten uit de resilience monitoring en benchmarking, scenario workshops, en sterkere netwerken om nieuwe zakelijke kansen te identificeren en te leren van best practices. Dit stelt ze in staat om kosten te voorkomen, de omzet te verhogen en hun broeikasgasemissies te verminderen door gebruik te maken van de instrumenten (proof of concept) en inzichten, afhankelijk van de sector en de maturity van de organisatie.

Innovatievermogen
Dit project biedt baanbrekend onderzoek met een ambitieuze set van beoogde innovatieve resultaten die een belangrijke bijdrage leveren aan zowel de theorie over de veerkracht van de bevoorradingsketen als aan de vooruitgang in de supply chain managementpraktijk. Dit project wordt gefinancierd door TKI Dinalog, die de topsector logistiek representeert.

•    Ook de QuickScan invullen? Ga naar Supply Chain Resilience QuickScan(opent in nieuw tabblad)
en ontvang binnen enkele werkdagen een rapport met meer inzicht in jouw ketenweerbaarheidsprofiel
•    Lees hier het uitvoerige verslag van het symposium Ready for the next crisis (opent in nieuw tabblad)van 4 april 2023

Wil je meer weten over dit project of deelnemen aan het onderzoek?
Neem contact op met Mira Benes (m.benes@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad))

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024