Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Taalweek in Almere

  • 6 september 2023
Banner image

Van 25 tot en met 29 september is het Taalweek in Almere. Op verschillende plekken in de stad worden allerlei taalactiviteiten georganiseerd. Van voorlezen door cabaretier Mo Hersi tot het Almeers dictee tot workshops over laaggeletterdheid.

Mo Hersi leest voor

Cabaratier Mo Hersi presenteert zijn nieuwe kinderboek ‘Kapitein Mo en Co – De drie kleuren pet’ op 9 september in De Nieuwe Bibliotheek. In de taalweek, op 28 september leest hij voor bij restaurant Copper Branch in Almere Stad. Ook schrijver Nancy Bosmans en illustrator Maren Bruin komen dan voorlezen uit hun boeken.

Documentaire

Documentairemaakster Sara Blom start in de taalweek met de opnames voor haar documentaire over de Stedelijke Taalaanpak in Almere. In dit project werken taalprofessionals uit de hele stad samen om de taalontwikkeling en taalvaardigheid van kinderen en jongeren in Almere te verhogen. Sara brengt in beeld wat er allemaal gebeurt en laat zien hoe Stedelijke Taalaanpak meer kansengelijkheid creëert.

Taalbus

In de taalweek gaat ook de Taalbus van start: de bus rijdt naar scholen en voorscholen in heel Almere met workshops voor kinderen van 0-12 jaar. Met de workshop ‘Kunst en taal’ leren kinderen creatief denken en taal gebruiken naar aanleiding van kunstwerken. Bijzonder Jij! laat kinderen en leerkrachten op speelse wijze kennismaken met een actieve vorm van begrijpend lezen. In de workshop ‘Meertalig lezen’ wordt gelezen in Nederlandse boeken én boeken in de thuistaal van kinderen.

Alle activiteiten vind je op de website(opent in nieuw tabblad)

De taalweek wordt mede georganiseerd door het lectoraat Urban Care & Education van Windesheim in Almere.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024