Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

De winnaars van de Ten Clarenwater Thesis Award 2021 zijn bekend!

    13 mei 2022
Home(opent in nieuw tabblad) / Ten Clarenwater Thesis Award 2021

Wie schreef het afgelopen jaar de beste scriptie over familiebedrijven? Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Ten Clarenwater Thesis Award! Isabeau Jonkers (opleiding International Business and Languages, hogeschool Windesheim, Zwolle, Nederland) won de prijs voor de beste bachelorscriptie. In de categorie masterscripties ging Roel Jansen (Fiscale Economie, Tilburg University, Nederland) met de prijs naar huis.

De bachelorscriptie van Isabeau Jonkers werd door de jury origineel en relevant voor de praktijk bevonden. Uit het juryrapport: “Het belang van dit onderzoek spat van de pagina's af.” Van de masterscriptie van Roel Jansen schreef de jury het volgende: “Een uitstekende balans tussen wetenschappelijke nauwkeurigheid en praktische relevante.” Beide winnaars ontvingen een cheque van € 1.500,-. 

Wat is de Ten Clarenwater Thesis Award?
De Ten Clarenwater Thesis Award is dé Nederlandse prijs voor uitmuntende scripties over alles wat met het familiebedrijf te maken heeft. De prijs is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven (LEF) van hogeschool Windesheim. Met deze jaarlijkse uitreiking wil het LEF bachelor- en masterstudenten stimuleren om (excellent) onderzoek te doen naar familiebedrijven. De uitreiking van deze 6e editie vond plaats op hogeschool Windesheim, tijdens de lectorale rede (en daarmee de officiële installatie) van de nieuwe lector van het LEF: Judith van Helvert.

Over de jury
De jury voor de beste bachelorscriptie bestond dit jaar uit voorzitter Alexander Grit (Hanzehogeschool Groningen), Paulien Hogenkamp (Agrarische Coaching) en Elyse de Waard (Best Fix, Deventer). Juryleden voor de masterscriptie waren voorzitter Coen Rigtering (Universiteit Utrecht), Klaas Korterink (Provincie Overijssel) en Marieke Janus (Janus Advocatuur). 

Dit jaar waren er 6 inzendingen van hogescholen en universiteiten uit Nederland én Duitsland. Ze werden door de jury beoordeeld op originaliteit van het onderwerp en de resultaten, de methodologie van het onderzoek, leesbaarheid, maatschappelijke relevantie én praktische implicaties. De jury’s waren onder de indruk van de kwaliteit van de scripties. De onderwerpen waren origineel en de onderzoeken zijn grondig uitgevoerd. Ook hadden ze allemaal een hoge praktische toepasbaarheid. Het was dan ook niet eenvoudig om een winnaar te selecteren  .

We willen de jury hartelijk danken voor hun inspanningen en feliciteren de winnaars van de Ten Clarenwater Thesis Award 2021!

Lees het volledige juryrapport

Vragen? Neem contact op met Karin Rozendal (k.rozendal-de-groot@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad), T +31 (0)88 469 8426).

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Persvragen?

Stel ze aan Freek Hofland
Woordvoering onderzoek

Laatste nieuws

‘Deze microcredential is voor mij een erkenning dat ik kan denken en werken op hbo-niveau’

22 maart 2023
2 onderzoekers bij 3d-metaalprinter. Ze hebben een logo van windesheim en perron 038 in hun hand

Innoveren met 3D-metaalprinten

13 maart 2023

Flexstuderen is effectief instrument gebleken tegen studie-uitval kwetsbare studenten

22 februari 2023

Veilig online leven, hoe doe je dat?

15 februari 2023

'Problemen laag taal- en rekenniveau los je niet op met meer toetsen'

14 februari 2023