Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

De winnaars van de Ten Clarenwater Thesis Award 2021 zijn bekend!

  • 13 mei 2022
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Ten Clarenwater Thesis Award 2021

Wie schreef het afgelopen jaar de beste scriptie over familiebedrijven? Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Ten Clarenwater Thesis Award! Isabeau Jonkers (opleiding International Business and Languages, hogeschool Windesheim, Zwolle, Nederland) won de prijs voor de beste bachelorscriptie. In de categorie masterscripties ging Roel Jansen (Fiscale Economie, Tilburg University, Nederland) met de prijs naar huis.

De bachelorscriptie van Isabeau Jonkers werd door de jury origineel en relevant voor de praktijk bevonden. Uit het juryrapport: “Het belang van dit onderzoek spat van de pagina's af.” Van de masterscriptie van Roel Jansen schreef de jury het volgende: “Een uitstekende balans tussen wetenschappelijke nauwkeurigheid en praktische relevante.” Beide winnaars ontvingen een cheque van € 1.500,-. 

Wat is de Ten Clarenwater Thesis Award?
De Ten Clarenwater Thesis Award is dé Nederlandse prijs voor uitmuntende scripties over alles wat met het familiebedrijf te maken heeft. De prijs is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven (LEF) van hogeschool Windesheim. Met deze jaarlijkse uitreiking wil het LEF bachelor- en masterstudenten stimuleren om (excellent) onderzoek te doen naar familiebedrijven. De uitreiking van deze 6e editie vond plaats op hogeschool Windesheim, tijdens de lectorale rede (en daarmee de officiële installatie) van de nieuwe lector van het LEF: Judith van Helvert.

Over de jury
De jury voor de beste bachelorscriptie bestond dit jaar uit voorzitter Alexander Grit (Hanzehogeschool Groningen), Paulien Hogenkamp (Agrarische Coaching) en Elyse de Waard (Best Fix, Deventer). Juryleden voor de masterscriptie waren voorzitter Coen Rigtering (Universiteit Utrecht), Klaas Korterink (Provincie Overijssel) en Marieke Janus (Janus Advocatuur). 

Dit jaar waren er 6 inzendingen van hogescholen en universiteiten uit Nederland én Duitsland. Ze werden door de jury beoordeeld op originaliteit van het onderwerp en de resultaten, de methodologie van het onderzoek, leesbaarheid, maatschappelijke relevantie én praktische implicaties. De jury’s waren onder de indruk van de kwaliteit van de scripties. De onderwerpen waren origineel en de onderzoeken zijn grondig uitgevoerd. Ook hadden ze allemaal een hoge praktische toepasbaarheid. Het was dan ook niet eenvoudig om een winnaar te selecteren  .

We willen de jury hartelijk danken voor hun inspanningen en feliciteren de winnaars van de Ten Clarenwater Thesis Award 2021!

Lees het volledige juryrapport

Vragen? Neem contact op met Karin Rozendal (k.rozendal-de-groot@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad), T +31 (0)88 469 8426).

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024