Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Modeshow met een boodschap als afsluiter van de minor Urban Innovation

  • 14 maart 2022
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Modeshow met een boodschap als afsluiter van de minor Urban Innovation

De stem van Almeerse jongeren op een creatieve manier laten horen, dat is wat Gerrieke Proper, student Ruimtelijke Ontwikkeling, voor ogen had. Afgelopen vrijdag resulteerde dat in een ware modeshow van kleding met zelfontworpen logo’s en bedrukkingen in Het Klokhuis in Almere.

Op het eerste gezicht geen voor de hand liggende combinatie: een toekomstig planologe die een modeshow organiseert. Gerrieke: “In mijn studie leer je om de stad op zo’n manier in te richten dat mensen samen komen en samen leven. Je probeert bij te dragen aan sociale cohesie. Een planoloog denkt bijvoorbeeld goed na over de inrichting van een plein. Het gaat daarbij dus over het verbinden van mensen en van diverse groepen in de samenleving. Dat was ook het doel van dit project dat ik in mijn minor heb gedaan.”

Stem van jongeren

“Ik vind jongeren een belangrijke groep in de stad. Zij zijn de toekomst. Als jongeren zich fijn voelen in hun stad en in hun omgeving, dan heeft dat veel invloed op hun verdere leven. Hoe ze zich ontwikkelen wordt mede bepaald door of ze zich kunnen uiten en of ze zichzelf ergens in kwijt kunnen. Via Jongerenwerk Almere kwam ik in contact met een groep jongeren die wekelijks samenkomt in het Klokhuis. Toen ik ze vroeg hoe ze hun stem zouden willen laten horen en zichzelf aan de wijk zouden willen laten zien, kwamen ze zelf met het idee om zich via hun kleding te uiten. Ze zijn logo’s gaan ontwerpen, we hebben dat op kleding laten bedrukken en dat hebben ze vandaag gepresenteerd tijdens de modeshow”.

Vertrouwen

Dat het minorproject een groot succes is, blijkt wel uit alle positieve reacties: “Heel erg bedankt”, “Ja, we mailen!” en “Goed gedaan, mooi hoor” klinkt het na afloop van de modeshow. Ook wil Jongerenwerk Almere het project een vervolg gaan geven. Gerrieke: “Sommige jongeren waren in het begin wat sceptisch en wantrouwend. Ze vroegen zich af of we het wel écht van de grond zouden krijgen en of ik wel te vertrouwen was. Gaandeweg hebben ze vertrouwen gekregen en werden ze steeds enthousiaster. Zo heeft één jongen ontdekt dat hij tekenen en ontwerpen echt heel leuk vindt. En ze zijn allemaal heel erg blij met de kleding die ze mogen houden!”

Minor Urban Innovation

Gerrieke: “Ik zou de minor Urban Innovation echt aan iedereen aanbevelen. In deze minor krijg je namelijk de vrijheid om zelf een project te kiezen en de invulling ervan te bepalen. En, belangrijker nog, je kan met je project een verschil maken en positieve bijdrage leveren! Dus schrijf je vooral snel in!”

Aanmelding minoren open

Wil je meer weten over de minor Urban Innovation? Op Sharenet (opent in nieuw tabblad)is meer informatie te vinden. Vanaf vandaag is ook de aanmelding voor minoren(opent in nieuw tabblad) geopend, dus meld je snel aan.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024
Teaser image

‘Metaalsector nog te onwetend over mogelijkheden Ad-opleidingen’

8 april 2024