Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Leestip! Eens ging de zee hier tekeer

  • 22 september 2021
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Leestip! Eens ging de zee hier tekeer

Eens ging de zee hier tekeer (2020) is het nieuwste boek van Eva Vriend. 

Cover boek: eens ging de zee hier te keerDat een familiebedrijf te maken heeft met invloeden van buitenaf, is van alle tijden. Dat is wat Eva Vriend ons laat ervaren in dit toegankelijke en mooi vormgegeven boek. 

Op 28 mei 1932 was de Afsluitdijk een feit. Daarmee werd de Zuiderzee het IJsselmeer. De gevolgen hiervan waren enorm voor alle familiebedrijven rondom het IJsselmeer. Wat betekende zo'n ingrijpende verandering voor deze families? Konden ze het familiebedrijf behouden en op dezelfde voet doorgaan? Of moesten ze hun bedrijfsvoering aanpassen aan de nieuwe situatie? En wat waren de gevolgen voor de volgende generatie?

Hoewel het boek niet specifiek gaat over familiebedrijven, laat het wel zien hoeveel invloed de komst van de Afsluitdijk op de bedrijven rond het IJsselmeer had. 

Over Eva Vriend

Eva Vriend is, naast docent op Windesheim, historica en schrijfster. Ze groeide als boerendochter op in de Noordoostpolder. Eerder verscheen Het nieuwe Land (2013) dat gaat over de ontstaansgeschiedenis van de Noordoostpolder. Dat beschrijft ze aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis en is ook als extra tip aan te bevelen (ISBN 9789460036224).

Delen via:

Laatste nieuws

Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024