Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Winnaars en runner-ups Ten Clarenwater Thesis Award 2020 bekend

    10 november 2021
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Winnaars Ten Clarenwater Thesis Award

Vandaag zijn de winnaars bekend gemaakt van de 5e editie van de Ten Clarenwater Thesis Award, dé Nederlandse scriptieprijs op het thema familiebedrijven. In de categorie bachelor-scripties heeft Francesco Frontani van ESCP Business School uit Parijs, Frankrijk gewonnen. De tweede prijs ging naar Theresa Grillo van WHU Otto Beisheim School of Management in Vallendar, Duitsland, gewonnen. In de categorie master-scripties heeft Andrea Buratti van University of Bergamo, Italië, gewonnen. Op de tweede plaats eindigde Liesbeth Rompelberg van de Universiteit Tilburg

De prijs is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van hogeschool Windesheim en de Stichting Ten Clarenwater. De bedoeling van de prijs is om excellent onderzoek te stimuleren naar familiebedrijven door zowel bachelor als master studenten. De uitreiking vond dit jaar plaats tijdens een inspiratiebijeenkomst met familiebedrijven over duurzaamheid en digitalisering. De winnaars in beide categorieën (bachelor en master) ontvingen een cheque van € 1.500,-. Aan alle runner-ups werd een cheque overhandigd van € 750,-. Er waren dit jaar maar liefst 14 inzendingen van hogescholen en universiteiten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Italië.

De jury voor de bachelor-scripties bestond dit jaar uit Dagmar Hattenberg (Rijksuniversiteit Groningen) als voorzitter, Gijs Hemmink (Hanzestrohm) en Stendert de Vries (Kennispoort Regio Zwolle). Juryleden bij de masterscripties waren Lex van Teeffelen (Hogeschool Utrecht) als voorzitter, Machiel Gosschalk (BDO) en Albert Jan Thomassen (FBNed). 

Alle scripties zijn door de jury beoordeeld op de volgende criteria:

  • Originaliteit van het onderwerp en de resultaten
  • Methodologie van het onderzoek
  • Leesbaarheid van de scriptie
  • Maatschappelijke relevantie
  • Praktische implicaties

Beide jury’s waren erg onder de indruk van de kwaliteit van de ingezonden scripties. De onderwerpen waren origineel en de onderzoeken zijn grondig uitgevoerd. Daarnaast hadden alle ingezonden scripties een hoge praktische toepasbaarheid. Het was daarom voor de jury niet eenvoudig om een winnaar te selecteren.

Langs deze weg willen wij de jury hartelijk danken voor hun inspanningen en feliciteren we de winnaars en runner-ups van de Ten Clarenwater Thesis Award 2020!

Lees het volledige juryrapport

Bekijk de filmpjes van de winnaars(opent in nieuw tabblad)

Vragen? Neem contact op met Karin Rozendal (k.rozendal-de-groot@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad), T +31 (0)88 469 8426).

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Windesheim en Saxion helpen gemeenten op weg in hun rol als circulaire transitiemakelaar

20 september 2023
Teaser image

'Zonder ervaringskennis slaat beleid vaak de plank mis'

19 september 2023
Teaser image

Festivals als podium voor rubberrecycling

27 juli 2023
Teaser image

Opleiding Logopedie en Connect maken zich samen sterk voor een mooi maar ondergewaardeerd vak

13 juli 2023
Teaser image

Lector Sui Lin Goei wordt boegbeeld van de Nationale Wetenschapsagenda

11 juli 2023