Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Twee nieuwe projecten en twee nieuwe publicaties

    9 november 2021
Home(opent in nieuw tabblad) / Twee nieuwe projecten en twee nieuwe publicaties

Oktober was een mooie herfstmaand voor het lectoraat Sociale Innovatie: de subsidieverzoeken voor twee projecten zijn gehonoreerd en er verschenen twee artikelen van ons in het Tijdschrift voor HRM.

Twee nieuwe projecten

Voor de provincie Overijssel zijn we al langer bezig om te onderzoeken hoe de begeleiding van jongvolwassenen met psychische kwetsbaarheid naar de arbeidsmarkt het beste kan worden vormgegeven (zie ook het hierna besproken artikel in het Tijdschrift voor HRM). We brengen in kaart hoe het nu gaat en zoeken naar manieren om de begeleiding te verbeteren. Dit doen we samen met het Deltion College, het Studie Succes Centrum (SSC) van Windesheim (de pilot Sterk aan het werk) en het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs. We hebben nu subsidie gekregen om hier de komende twee jaar aan verder te werken in het project ‘Houd ze in het vizier!‘.

Van Instituut GAK hebben we subsidie gekregen voor het vormgeven van ondersteuning aan inclusief werkgevers en sociaal ondernemers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan (willen) nemen. Dit doen we in samenwerking met Hogeschool Utrecht en Hogeschool Arnhem Nijmegen. We zorgen voor een praktisch kennisaanbod rondom inclusievraagstukken en bieden werkgevers concrete ondersteuning door studenten van onze hogescholen. Die studenten worden vanuit de lectoraten ondersteunt.

Twee publicaties in Tijdschrift voor HRM

Het eerste artikel(opent in nieuw tabblad) in het Tijdschrift voor HRM gaat over het begeleiden van psychisch kwetsbare jongeren bij hun overstap van studie naar werk. Hierin worden de resultaten beschreven van een onderzoek waarin onderzoekers van het lectoraat in gesprek zijn gegaan met jongeren en werkgevers over hun ervaringen en samen met hen hebben gezocht naar wat helpt om de overstap soepel te laten verlopen.

Het tweede artikel(opent in nieuw tabblad) gaat over het begeleiden van statushouders bij hun eerste stappen op de Nederlandse arbeidsmarkt. In dit artikel trekken we lessen uit een serie onderzoeken van het lectoraat over dit thema.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Persvragen?

Stel ze aan Freek Hofland
Woordvoering onderzoek

Laatste nieuws

Arend Runia benoemd als directeur domein Bewegen & Educatie

1 juni 2023

TechForFuture: 10 jaar innovatie en samenwerking in de maakindustrie

30 mei 2023

Windesheim heeft meest tevreden studenten van alle brede hogescholen van Nederland

30 mei 2023

Evita Logtenberg (19) is Windesheims beste studentondernemer

23 mei 2023

Waarom ad’s volgens Jacco Vonhof de toekomst van het onderwijs zijn

22 mei 2023