Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Beste Comakerships 2021

  • 1 december 2021
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Beste Comakerships 2021

ALMERE – Na een spannende avond voor alle genomineerde (oud)studenten, zijn de namen bekend van de kandidaten die zich winnaar van de Comakershipverkiezing 2021 mogen noemen.

Als praktijkgerichte hogeschool bekijkt Windesheim in Almere elk jaar welke Comakerships op het gebied van onderzoek, product of rapport een diepe indruk hebben gemaakt. Uit de ruim 2000 projecten die in studiejaar 2020/2021 zijn opgeleverd, pitchten dinsdag 30 november zeven kanshebbers hun Comakership op de hogeschool. De jury beoordeelden de Comakerships onder meer op de kwaliteit van het onderzoek, onderscheidend vermogen, duurzaamheid en meerwaarde voor opdrachtgever en regio.

Beste Product

Het carwashsysteem van Lise van Oosterhoudt, Fabio Groen en Maurice van Veen heeft de award voor Beste Product ontvangen. De jury was onder de indruk van de vernieuwing en duurzaamheid die de engineeringstudenten in hun modulaire wasstraat met robots, een waterzuiverende plantenmuur en een zelfrijdend platform hebben gestopt. Tijdens de pitch werd het autowassen niet alleen boeiend beschreven, maar werd het ook duidelijk dat de studenten helemaal terug naar de basis van autowassen zijn gegaan. Vanuit daar hebben ze procesmatig het hele wasproces opgebouwd en elke stap verduurzaamd en verbeterd. Opdrachtgever ACE Carwash Systems heeft al plannen voor de uitvoering van het systeem, waar Lise, Fabio en Maurice ook bij betrokken zijn.

Beste Pitch

De pitch van vierdejaarsstudent Verpleegkunde Maud Boerboom stak er met kop en schouders bovenuit en gaat ervandoor met de titel Beste Pitch. Haar onderzoek naar en oplossing voor de incorrecte toediening van infusievloeistof heeft dankzij een klinische les en zakkaartjes al een vaste plek bij de verpleegkundigen van de afdeling Chirurgie in het Flevoziekenhuis gekregen. Maud vertelde een helder verhaal en liet duidelijk weten welke risico’s patiënten lopen wanneer ze teveel vocht toegediend krijgen, zogenaamde overvulling.

Beste Onderzoek

Noah Op ten Berg (afgestudeerd Finance & Control) kreeg een prijs voor zijn onderzoeksproces. Zijn afstudeer-Comakership richtte zich op het inzichtelijk maken van alle kosten per individuele polis en op basis van deze resultaten een advies te geven ten behoeve van prestatieverbeteringen. Daarvoor heeft Noah duizenden dataentries geanalyseerd en de jury vond het knap dat hij een zo grote hoeveelheid data zo leesbaar heeft weten te maken. De resultaten van het onderzoek paste Noah vervolgens toe via een kostprijsmethode die nog nauwelijks in de theorieboeken voorkomt. Zowel opdrachtgever Lifetri als de begeleider van Noah waren daar erg van onder de indruk.

Jury

De vijfkoppige jury bestond uit:

  • Antoinette Chin A Loi De Hoog (Directeur Courtesie en bestuurslid VNO-NCW Flevoland​)
  • Maaike Veeningen (Wethouder Ruimtelijke & Economische Ontwikkeling, Onderwijs-Arbeidsmarkt Gemeente Almere ​)
  • Madelon van Noort (Wethouder Jeugdzorg, Onderwijs, Emancipatie & Integratie en Kunst & Cultuur Gemeente Lelystad),
  • Wouter Stevens (Directielid Rabobank Almere)
  • Jenneke Grendelman (Strategisch HR-adviseur Coloriet).

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024
Teaser image

‘Metaalsector nog te onwetend over mogelijkheden Ad-opleidingen’

8 april 2024