Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Geweldige Wijk-app voor hulpvragers en -gevers beschikbaar in alle gemeenten

    26 maart 2020
Home(opent in nieuw tabblad) / Geweldige Wijk-app voor hulpvragers en gevers beschikbaar in alle gemeenten

Om hulpvragers en -gevers makkelijk met elkaar te verbinden is de app van het project de Geweldige Wijk in Meppel beschikbaar gesteld voor iedereen in Nederland.

Het coronavirus en de daarbij horende maatregelen zorgen ervoor dat bij veel mensen grote en kleine hulpvragen ontstaan. Tegelijkertijd zijn er genoeg mensen die hulp willen bieden, maar niet direct weten hoe ze dit moeten aanpakken. Om die hulpvragers en -gevers eenvoudig met elkaar in contact te brengen is de Geweldige Wijk-app van de gemeente Meppel beschikbaar gesteld voor iedereen in Nederland. Met de app kun je gemakkelijk hulp vragen of aanbieden in jouw wijk of gemeente.

De Geweldige Wijk-app

De Geweldige Wijk app is oorspronkelijk ontwikkeld om mensen met een kleine beurs te ondersteunen, zelf hulp te organiseren bij dagelijkse uitdagingen, om zo de stress ten gevolge van schaarste te verminderen. Via de chatfunctie in de app kun je heel eenvoudig je vraag stellen. Bijvoorbeeld ‘Wie wil mijn medicijnen ophalen bij de apotheek?’ Ook organisaties zoals de voedselbank die mogelijkheden hebben om hun medemens in deze uitdagende tijd extra te ondersteunen, kunnen hun hulp aanbieden via de app.

Lectoraat

Het lectoraat Gezonde Samenleving van Windesheim is samenwerkingspartner van de Geweldige Wijk. Lector Natascha Notten is enthousiast over het initiatief: ‘Juist in deze tijden van crisis kan de app een mooi middel zijn om laagdrempelige hulp voor iedereen die dat nodig heeft in een gemeente, beter te organiseren.’

Initiatiefnemer GeluksBV en samenwerkingspartner Brthrs Agency ontwikkelden de app, ten behoeve van de Geweldige Wijk aanpak in Meppel. ‘Wij als sociaal ondernemers willen ook graag ons steentje bijdragen om de pijn van deze crisis een beetje te verzachten en besloten daarom om de app gratis voor iedereen ter beschikking te stellen.’

Kijk hier voor meer informatie over het initiatief(opent in nieuw tabblad)

Delen via:

Vragen?

Stel ze aan Myrthe Honingh
Woordvoering algemeen

Wat zoek je?

Laatste nieuws

‘Deze microcredential is voor mij een erkenning dat ik kan denken en werken op hbo-niveau’

22 maart 2023
2 onderzoekers bij 3d-metaalprinter. Ze hebben een logo van windesheim en perron 038 in hun hand

Innoveren met 3D-metaalprinten

13 maart 2023

Flexstuderen is effectief instrument gebleken tegen studie-uitval kwetsbare studenten

22 februari 2023

Veilig online leven, hoe doe je dat?

15 februari 2023

'Problemen laag taal- en rekenniveau los je niet op met meer toetsen'

14 februari 2023