Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Geweldige Wijk-app voor hulpvragers en -gevers beschikbaar in alle gemeenten

  • 26 maart 2020
Banner image
  1. Home(opent in nieuw tabblad) /
  2. Nieuws(opent in nieuw tabblad) /
  3. Geweldige Wijk-app voor hulpvragers en gevers beschikbaar in alle gemeenten

Om hulpvragers en -gevers makkelijk met elkaar te verbinden is de app van het project de Geweldige Wijk in Meppel beschikbaar gesteld voor iedereen in Nederland.

Het coronavirus en de daarbij horende maatregelen zorgen ervoor dat bij veel mensen grote en kleine hulpvragen ontstaan. Tegelijkertijd zijn er genoeg mensen die hulp willen bieden, maar niet direct weten hoe ze dit moeten aanpakken. Om die hulpvragers en -gevers eenvoudig met elkaar in contact te brengen is de Geweldige Wijk-app van de gemeente Meppel beschikbaar gesteld voor iedereen in Nederland. Met de app kun je gemakkelijk hulp vragen of aanbieden in jouw wijk of gemeente.

De Geweldige Wijk-app

De Geweldige Wijk app is oorspronkelijk ontwikkeld om mensen met een kleine beurs te ondersteunen, zelf hulp te organiseren bij dagelijkse uitdagingen, om zo de stress ten gevolge van schaarste te verminderen. Via de chatfunctie in de app kun je heel eenvoudig je vraag stellen. Bijvoorbeeld ‘Wie wil mijn medicijnen ophalen bij de apotheek?’ Ook organisaties zoals de voedselbank die mogelijkheden hebben om hun medemens in deze uitdagende tijd extra te ondersteunen, kunnen hun hulp aanbieden via de app.

Lectoraat

Het lectoraat Gezonde Samenleving van Windesheim is samenwerkingspartner van de Geweldige Wijk. Lector Natascha Notten is enthousiast over het initiatief: ‘Juist in deze tijden van crisis kan de app een mooi middel zijn om laagdrempelige hulp voor iedereen die dat nodig heeft in een gemeente, beter te organiseren.’

Initiatiefnemer GeluksBV en samenwerkingspartner Brthrs Agency ontwikkelden de app, ten behoeve van de Geweldige Wijk aanpak in Meppel. ‘Wij als sociaal ondernemers willen ook graag ons steentje bijdragen om de pijn van deze crisis een beetje te verzachten en besloten daarom om de app gratis voor iedereen ter beschikking te stellen.’

Kijk hier voor meer informatie over het initiatief(opent in nieuw tabblad)

Delen via:

Vragen?

Stel ze aan Myrthe Honingh
Woordvoerder

Wat zoek je?

Direct naar

Events Windesheim Informatiecentrum

Laatste nieuws

Teaser image

Niet de medaille, maar het kind centraal

17 september 2024
Teaser image

Lectoraat wijzigt naam in ‘Inclusieve Leeromgevingen’

12 september 2024
Teaser image

Studenten geven de toekomst van Almere Pampus vorm

9 september 2024
Teaser image

Eppo Bruins bezoekt Zwolle tijdens Bruisweek

29 augustus 2024
Teaser image

“Vroeger dacht ik dat ik nooit meer naar school zou gaan, maar nu besef ik dat leren eigenlijk heel leuk is”

26 augustus 2024