Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Gratis blockchain trainingsaanbod voor mkb gereed

  • 30 januari 2020
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Gratis blockchain trainingsaanbod voor mkb gereed

Voor kleinere bedrijven is het een lastige stap om met nieuwe technologieën zoals blockchain aan de slag te gaan. Het Europese Blockstart-project kan die drempel verlagen. Ondermeer door gratis trainingen voor geïnteresseerde mkb-bedrijven. De inhoud van dit trainingsaanbod is afgestemd tijdens de internationale Blockstart partnermeeting op hogeschool Windesheim.

Partners uit Duitsland, België, Frankrijk en Engeland kwamen op uitnodiging van het Windesheimlectoraat Supply Chain Finance in Zwolle bijeen om de inhoud van het MKB trainingsaanbod te bespreken. Na de aftrap door keynote spreker Olivier Rikken, die een update gaf van de stand van de techniek en recente toepassingen in diverse sectoren, ging het consortium aan de slag met het afronden van de beschrijving van de meest relevante uitdagingen waar mkb’ers in deze sectoren mee te maken hebben. Denk aan beperkte track & trace door de gehele keten, complexe afstemming met het financiële proces in logistiek, omslachtige papieren transportdocumenten, veilige en betrouwbare datadeling en inzicht in herkomst van voedsel- en transportcondities.

Op basis van deze situatieschetsen is een coachingsprogramma ontworpen. Dat dit voorjaar wordt opengesteld voor geïnteresseerde mkb bedrijven. Na een korte selectie kunnen deze bedrijven hun eigen programma samenstellen en afnemen bij de partners. Hogeschool Windesheim richt zich enerzijds op algemene introductie workshops en masterclasses over blockchain en anderzijds op diepgaande haalbaarheidsstudies binnen de bedrijven en hun keten(s).

Het Europese Blockstart project

Het Europese Blockstart project richt zich op bedrijven die actief zijn op het gebied van gezondheid, logistiek en agrofood, die blockchain kunnen gebruiken om de veiligheid en efficiëntie in hun werk te vergroten. Windesheim is een van de partners van het project en richt zich met name op het onderzoeken van de mogelijkheden en impact in de betrokken logistieke ketens.

Door samen te werken vormen de partners binnen het Blockstart-project een internationaal ecosysteem van bedrijfsnetwerken, incubators en blockchain-experts. Dit ecosysteem biedt ondersteuning, netwerkmogelijkheden en een testomgeving aan de deelnemende bedrijven. In Nederland zijn, naast Windesheim, Hogeschool Rotterdam, Oost NL, Chainpoint, Regio Foodvalley en ICT Valley partners binnen het project.

Interreg-programma

Blockstart is een project binnen het Interreg-programma Noordwest-Europa. Interreg-programma Noordwest-Europa valt onder het Europese Cohesiebeleid en wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Blockstart heeft een looptijd van 3,5 jaar en heeft een totaal budget van vijf miljoen euro tot zijn beschikking.

Blockstart lanceert op korte termijn het programma. Geïnteresseerde bedrijven kunnen al wel contact opnemen met Windesheim, of een van de andere partners binnen het project. Een compleet overzicht van alle (Europese) partners is te vinden op de website van Interreg North-West Europe. 

Delen via:

Vragen?

Stel ze aan Myrthe Honingh
Woordvoerder

Wat zoek je?

Laatste nieuws

Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024
Teaser image

‘Metaalsector nog te onwetend over mogelijkheden Ad-opleidingen’

8 april 2024
Teaser image

Persoonsgerichte zorg ondanks oplopende druk bij zorgaanbieders

5 april 2024
Teaser image

Technologische kansen benutten door samenwerking in de logistieke sector

26 maart 2024
Teaser image

Makersfestival wil met vo-dagen ook 12+ jongeren inspireren

21 maart 2024