Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studeren met een functiebeperking

  Banner image

  Samen werken we aan succesvol studeren

  Heb je dyslexie, AD(H)D of autisme (ASS)? Is er sprake van psychische omstandigheden, een chronische ziekte en/of een lichamelijke beperking? Windesheim ondersteunt jou om zo optimaal mogelijk en succesvol te kunnen studeren!

  Een functiebeperking melden

  Hoe meld ik mijn functiebeperking?

  1. Meld je aan voor de opleiding in Studielink.
  2. Een week na aanmelding in Studielink ontvang je een mail over Studeren met een Functiebeperking. Wanneer je daar aangeeft dat je te maken hebt met een functiebeperking, ontvang je de benodigde informatie.
  3. Windesheim nodigt je, indien nodig, uit voor een intakegesprek. Dit gesprek van ongeveer een uur voer je met een studentendecaan en iemand van de opleiding. Je ouders, begeleiders van school en/of ambulant begeleiders zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

  Heb je dyslexie en wil je in aanmerking komen voor alleen extra tentamentijd? Dan kun je volstaan met het terugsturen van de ingevulde vragenlijst ‘studeren met een functiebeperking’. Je wordt dan niet uitgenodigd voor een intakegesprek. Heb je meer nodig, dan is een intakegesprek wel nodig.

  Heb je je functiebeperking niet eerder gemeld en wil je dat alsnog graag doen? Neem dan contact op met de studentendecaan van het Student Support Centrum.

  Wel of niet melden?

  Of je jouw beperking wel of niet wilt melden, is aan jou. Sommige studenten aarzelen omdat ze bang zijn voor vooroordelen of een label. Maar in de praktijk blijkt dat het veel meer voordelen dan nadelen heeft om je functiebeperking te melden: je wordt beter begrepen, je kwaliteiten worden meer gewaardeerd, en je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

  Ook kun je gebruik maken van passende voorzieningen, zoals:

  • Extra tentamentijd
  • Gebruik van voorleessoftware
  • Extra begeleiding aan het begin van de studie door een (student)coach
  Voorzieningen

  Voorzieningen

  Er zijn veel verschillende beperkingen. Hieronder vind je de meest voorkomende belemmeringen en de oplossingen die we bieden.

  Heb jij een andere beperking waarbij ondersteuning nodig is? Bespreek het met ons! We zijn al sinds 2016 de beste grote hogeschool in de begeleiding van studenten met een functiebeperking (bron: Expertisecentrum Inclusief Onderwijs).

  Contact

  Student Support Centrum Almere

  Sterk aan het Werk

  Sterk aan het Werk is een project voor bijna afgestudeerden die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het vinden van een passende baan. We helpen je bij een goede overstap van studie naar werk.

  Meer informatie over Sterk aan het Werk

  Ervaringen

  Ervaringen van studenten

  Teaser image

  "Ik ben nog steeds blij dat ik die extra lessen heb gevolgd."

  Teaser image

  "Oplossingen zoeken is mij met de paplepel ingegoten"

  Teaser image

  "Niemand kijkt er van op als ik een powernap doe"