Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Financiën en collegegeld

  Wat kost studeren?

  Wat kost studeren?

  Als je gaat studeren betaal je elk jaar collegegeld. Er zijn twee verschillende tarieven: het wettelijke collegegeld en het instellingstarief. Welk collegegeld je betaalt, is afhankelijk van onder andere eerder behaalde diploma's, je nationaliteit en de opleidingsvorm (voltijd, deeltijd of duaal).

  Collegegeld en meer

  Geld lenen?

  Geld lenen

  Als je gaat studeren, heb je geen recht op een basisbeurs van de overheid*. In plaats daarvan kun je geld lenen. Je krijgt wel een OV-studentenkaart en in een aantal gevallen een aanvullende beurs. Het aanvragen van een lening doe je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

  Bekijk de handige rekenhulp van DUO(opent in nieuw tabblad)

  * Het kabinet heeft plannen om de basisbeurs weer in te voeren voor studiejaar 2023/2024.  De plannen zijn nog niet definitief, de Eerste Kamer moet er nog over stemmen. Dit gebeurt waarschijnlijk in juli. Bekijk de actuele stand van zaken op DUO.nl.(opent in nieuw tabblad)(opent in nieuw tabblad)

  Betaalwijze collegegeld

  Wil je meer weten over hoe je je collegegeld kunt betalen als je je als student wilt inschrijven?

  Download de pdf

  Vragen?

  We helpen je graag verder! Kijk bij de veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Of kom naar de online sessie Financiën, studiefinanciering en het leenstelsel op dinsdag 11 april om 16:00 voor Almere(opent in nieuw tabblad) of Zwolle(opent in nieuw tabblad).