Man die je aankijkt

Toelating

Met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) mag je in principe een bacheloropleiding volgen. Zie toelatingseisen van je opleiding.

Toelating bacheloropleidingen

Wil je een bacheloropleiding in deeltijd, duaal of via afstandsleren volgen? Dan ben je toelaatbaar met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4). Afhankelijk van je gekozen profiel stellen sommige opleidingen nog aanvullende eisen. Bekijk de toelatingseisen op de opleidingspagina's. Als je vooropleiding niet voldoet aan de toelatingseisen dan is het in sommige gevallen mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. We bieden twee toelatingsonderzoeken aan:

Deficiëntieonderzoek

Heb je een havo- of vwo-opleiding, maar mis je binnen je profiel een of meer profielvakken die nodig zijn voor de door jou gekozen opleiding? Dan kun je bij Windesheim een deficiëntieonderzoek doen.

Lees meer over het deficiëntieonderzoek

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van je studie 21 jaar of ouder en heb je geen havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot de opleiding van je keuze.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek

Toelating post-hbo-opleidingen, cursussen of masters

Toelatingseisen voor andere opleidingen dan bachelors kunnen van elkaar verschillen. Voor de meeste post-hbo-opleidingen, cursussen en masters geldt een afgeronde hbo-opleiding of hbo werk- en denkniveau met enige ervaring als basis. Specifieke informatie vind je op de website van de opleiding naar keuze.