Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Assessmentcentrum Bewegen en Educatie

Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Docent worden(opent in nieuw tabblad) / Assessmentcentrum Bewegen en Educatie

Wil jij eerder opgedane kennis en vaardigheden laten valideren?

Heb jij al ervaring in het onderwijs of in het verleden al competenties opgedaan? Dan kun jij je vaardigheden en kennis laten valideren bij ons assessmentcentrum. Samen met twee onafhankelijke opleidings- en/of werkveldassessoren ga je aan de slag met een assessment dat bestaat uit een portfolio en een assessmentfase. Na afloop ontvang je een rapport met de uitkomst waarin de validering van jouw leeruitkomsten zijn opgenomen. Dit rapport geeft je de mogelijkheid om samen met een studiebegeleider een persoonlijk en op maat gemaakt studietraject op te stellen. Zodoende ontwikkel jij je alleen op dat onderdeel dat voor jou van belang is en kun je snel aan de slag op de arbeidsmarkt! 

Hoe ziet het assessment er uit?

Nadat jij je hebt aangemeld, ontvang je van ons een uitnodiging voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kun je aangeven dat je al bepaalde kennis en vaardigheden hebt opgedaan, waarna je een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een assessment.

Wij mogen het Hobéon keurmerk voor kwaliteit toepassingsgebied assessmentcentra voeren. Dat betekent dat je erop kunt vertrouwen dat een assessment bij het Windesheim Assessmentcentrum Bewegen en Educatie van goede kwaliteit is. 

Keurmerk voor Kwaliteit Hobeon

Het assessment start met een portfolio waarin jij aangeeft over welke kennis en vaardigheden jij al beschikt. Je wordt begeleid in het schrijven van je portfolio. Wanneer het portfolio klaar is, wordt er een assessment georganiseerd. Vanaf het moment van inleveren van je portfolio duurt het maximaal drie maanden voordat je een verslag krijgt. 

De assessmentfase bestaat uit een zelfbeoordeling, praktijkinbreng, een mogelijk lesbezoek en een criteriumgericht interview.  

Aan het eind van het assessment ontvang je een mondelinge terugkoppeling. De uitkomst van het assessment is een persoonlijk rapport/verslag waarin de validering van jouw leeruitkomsten zijn opgenomen. Je kunt voor de definitieve vaststelling nog vragen stellen en om eventuele aanpassingen verzoeken. 

Met dit rapport kan jij, samen met een studiebegeleider, een op maat gemaakt studietraject vormgeven waardoor jij je alleen schoolt op die onderwerpen die voor jou relevant zijn. De gegevens uit het assessmentverslag blijven vijf jaar geldig.

Kosten

Als je start met een opleiding bij Windesheim, dan zijn er geen kosten verbonden aan het assessment. De kosten zijn € 3000,-  als je een assessment volgt en je bent niet ingeschreven bij een studie en/of je bent niet van plan om te gaan studeren.  

Contact

Heb jij vragen? Neem dan contact op met Wietske Breet-Meijer via be-lia@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)