Regeneratief biobased bouwen
Hoe kunnen regionale ketens voor biobased bouwen zo georganiseerd worden dat ze een positieve bijdrage leveren aan sociaal-ecologische systemen?
- Lectoraat: Urban Innovation
- Betrokken onderzoekers: Melanie de Vries(opent in nieuw tabblad)
- Partner: lectoraat Netwerken in een Circulaire Economie (Windesheim Zwolle)
Promotie onderzoek
Melanie de Vries onderzoekt in haar promotie hoe regionale ketens voor biobased bouwen op een regeneratieve manier georganiseerd kunnen worden. Regeneratief organiseren gaat een stap verder dan het elimineren van de negatieve impact (net zero) en beoogt een positieve bijdrage te leveren aan sociaal-ecologische systemen. Een regeneratieve keten creëert ecologische, sociale en economische waarden voor een grote groep stakeholders (waaronder de natuur, werknemers, klanten, en buurtbewoners) en heeft een sterke verbinding met de regio. Melanie onderzoekt de ontwerpprincipes voor een regeneratieve keten en wordt hierbij geïnspireerd door de natuur.
De focus van het onderzoek ligt op nieuwe vormen van (regionale) samenwerking voor een regeneratieve keten waarin co-creatie, systeemdenken, vertrouwen en openheid centraal staan. Zij voert het promotieonderzoek uit in samenwerking met de lectoraten Urban Innovation (Almere) en Netwerken in een Circulaire Economie (Zwolle).
Meer informatie? Mail Melanie de Vries(opent in nieuw tabblad)