Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Sustainable Supply Chain Management in de zorg: Living Lab

Sustainable Supply Chain Management in de zorg: Living Lab

  •   Supply Chain Finance
  •   1 december 2019 - 1 juni 2022

In ons Living Lab zoeken we duurzame oplossingen voor de gezondheidszorg, met focus op ecologie, kostenefficiëntie en stedelijke leefbaarheid.

  • Lectoraat: Supply Chain Finance
  • Betrokken onderzoekers: Paulien de Graaf-Muller
  • Partners: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en hogeschool Saxion
  • Mede mogelijk gemaakt door: NWO

Aanleiding

In Nederland zijn zorgverleners op zoek naar duurzame bedrijfsmodellen. Dit komt voort uit verschillende uitdagingen, zoals stijgende zorgkosten, voortdurende bezuinigingen, moeilijke arbeidsmarkt omstandigheden en een groeiend ecologisch bewustzijn. Ze worden gedwongen om hun huidige bedrijfsmodellen en logistieke concepten te innoveren. Maar hoe doe je dat?

In de gezondheidszorg is logistiek van groot belang. Het gaat hier niet alleen om het verplaatsen van goederen, maar ook om het vervoeren van patiënten. Vooral in deze tijd waarin we proberen om mensen langer thuis te laten wonen, is het belangrijk om zorgproducten en diensten bij hen te brengen. En zelfs met de trend naar meer gedistribueerde vormen van gezondheidszorg, blijven ziekenhuizen belangrijke centra van logistieke activiteiten. Dit vereist slimme en duurzame logistieke oplossingen die kunnen omgaan met uitdagingen zoals effectieve en efficiënte planning, en duurzaamheid.

Doel 

Om deze uitdagingen aan te pakken, is een Living Lab opgericht. Het project wil een levend lab opzetten waarbij belanghebbenden samenwerken om duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de gezondheidslogistiek, met speciale aandacht voor de laatste kilometers. Het project heeft als doel om bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen en tegelijkertijd zakelijk potentieel te hebben. De activiteiten binnen het Living Lab zijn gericht op het verminderen van de ecologische voetafdruk en kosten, het verbeteren van de servicekwaliteit en de leefbaarheid van stedelijke gebieden, het verminderen van eenzaamheid van kwetsbare burgers, en het bevorderen van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van logistieke studenten en professionals.

Meer weten? 

Neem contact op met Paulien de Graaf- Muller.

Paulien de Graaf- Muller(opent in nieuw tabblad)
p.de.graaf-muller@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)