Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Het studeren is leuk, omdat het dicht bij mijn werk staat

Maarten Eerens tweedejaars, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Maarten Eerens

Toen ik in 2014 afstudeerde aan de bacheloropleiding had ik al de wens om ook de Master Psychomotorische Therapie (PMT) te volgen. Maar ik wilde eerst een paar jaar werkervaring opdoen. Ik vind PMT een prachtig vak. Daarnaast heb ik de ambitie om in de toekomst les te gaan geven en dan heeft een masteropleiding echt meerwaarde. 

Ik zit nu in het 2e jaar en ben de laatste dingen van de opleiding aan het afronden. Daarnaast werk ik als zelfstandig psychomotorisch therapeut met kinderen en jongeren, en ik werk als psychomotorisch therapeut in de forensische psychiatrie.

Direct toepasbaar

De thema’s waar je in de opleiding mee bezig bent kun je direct toepassen op je werk. Daardoor ontwikkel je jezelf gedurende de opleiding merkbaar. Je kunt ook meer aandacht besteden aan onderdelen die je zelf interessant vindt. Wat ik ook leuk vind zijn de praktijkuren, zoals therapeutische vaardigheden en methodische vaardigheden. Regelmatig komen gastdocenten wat vertellen vanuit hun eigen werkveld. Dat is een mooie aanvulling op de reguliere lessen.

Weloverwogen keuze

Voordat ik de keuze maakte om een masteropleiding te gaan volgen, heb ik de website van Windesheim goed bekeken en daarnaast met verschillende collega’s gesproken. Natuurlijk heb ik ook in mijn eigen omgeving overlegd, want een masteropleiding is een flinke tijdsinvestering!

Work-study-life balance

Er stond 20 uur per week voor de opleiding, 8 contacturen en 12 uur zelfstudie. Ondanks dat ik dit vooraf wist, heb ik dit wel onderschat. Ik dacht dat ik het wel met minder af zou kunnen, omdat ik de bachelor relatief makkelijk heb doorlopen. In de praktijk ben ik wekelijks zeker 1 dag bezig met de opleiding, en in sommige periodes meerdere dagen of avonden. Ik heb het privé zo ingericht dat ik mijn weekenden vrij heb voor de opleiding en opdrachten.

Coach en collega

Aan het begin van de opleiding krijg je een coach toegewezen. Die begeleidt jou tijdens de hele opleiding. Met hem of haar kun je je eigen traject bespreken. De overige docenten behandelen ons als collega en gelijkwaardige, zo wordt er twee kanten op geleerd! Daarnaast vind ik het ook erg interessant om samen met collega’s uit het hele land en uit verschillende werkvelden te studeren en mezelf weer te ontwikkelen.

Lees meer over de Master Psychomotorische Therapie