Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Ik combineer Sportkunde bij Windesheim Windesheim met Commerciële Economie aan hogeschool Utrecht

Timon Brandsen derdejaars Sportkunde, eerstejaars Commerciële Economie
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Timon Brandsen over het combineren van twee hbo studies

Mijn naam is Timon Brandsen, ik ben 19 jaar oud en woon in Wijk bij Duurstede. Van jongs af aan is voetbal mijn passie geweest, hierdoor wist ik al gauw dat ik iets in de sportbranche wilde doen. Na de eerste twee jaar Sportkunde kreeg ik steeds meer interesse in de marketing- en saleskant. Daarom combineer ik momenteel de hbo-opleidingen Sportkunde bij Windesheim met Commerciële Economie aan de hogeschool Utrecht.

Ik zocht naar meer diepgang

Na twee volledige jaren Sportkunde te hebben afgerond ben ik geswitcht naar commerciële economie. Dit heb ik gedaan, omdat ik steeds meer interesse begon te krijgen voor marketing- en sales, hetgeen wat bij Sportkunde wel aan bod kwam, maar alleen in de basis. Ik zocht naar meer diepgang. Niet veel mensen weten dus dat het mogelijk is om twee opleidingen te combineren. Sportkunde heb ik momenteel op pauze gezet en niet stopgezet. Doordat Commerciële Economie redelijk complementair is aan Sportkunde kan ik dus een aantal vakken tegen elkaar wegstrepen, daarnaast hoef ik hoogstwaarschijnlijk maar één minor te lopen en één afstudeerstage. Hierdoor loop je als het goed is zo’n twee jaar in. Het is op deze manier dus mogelijk om in zes jaar tijd twee bachelors af te ronden. 

Je wordt heel breed opgeleid en ik heb me als persoon goed kunnen ontwikkelen

Ik ben heel blij dat ik ben begonnen met Sportkunde. Het eerste jaar was veel sporten, waardoor ik mijn energie goed kwijt kon. Daarnaast kregen we verschillende vakken, waardoor ik heel breed werd opgeleid. Hierdoor heb ik mijzelf als persoon ook goed kunnen ontwikkelen. We hebben evenementen moeten organiseren, een EHBO cursus gekregen, reddend zwemmen etc. Deze ervaringen zou ik voor geen goud willen missen.

Online les heeft zowel voor-als nadelen

Online les is natuurlijk heel anders dan fysiek les. Ik vind dat het zowel voor- als nadelen heeft. Bij mij persoonlijk komen fysieke lessen veel beter aan. Daarnaast heb je veel meer concentratie als je in de college banken zit, dan wanneer je de hele dag achter een laptop zit. Docenten proberen alles eraan te doen om de lessen zo goed mogelijk te laten verlopen. Het contact met je klas is wel grotendeels weg, wat erg jammer is.

Je wordt niet opgeleid tot gymdocent

Er zijn veel vooroordelen over Sportkunde. Als iemand aan mij vroeg: “wat studeer je?”, en ik dan zei: “Sportkunde” dan zeiden de meeste mensen: “oooh je wordt gymdocent”. Terwijl dat helemaal niet zo is. Je studeert management/economie maar dan sportgerelateerd.

Tijdens mijn opleiding Sportkunde hadden we in het eerste jaar een mix klas, met LO studenten, PMT studenten en sportkunde studenten. In het tweede jaar zaten we wel alleen met de opleiding Sportkunde bij elkaar. Bij deze klas was de gemiddelde leeftijd ongeveer rond de 20. Daarnaast hadden we veel jongens in de klas. Het contact met de klasgenoten was heel erg goed. Zeker in het eerste jaar hadden we echt een leuk groepje. In het tweede jaar idem, maar liepen we het tweede semester allemaal stage, waardoor je elkaar minder zag. 

Het is mogelijk om een andere studieroute te bewandelen dan dat iedereen doet

Mijn doel is momenteel om eerst beide bachelors af te ronden. Verder dan dat heb ik eigenlijk nog niet gekeken. Ik weet nog niet precies wat ik wil, dus ik laat het allemaal wel op mij afkomen en zie wel wat de toekomst mij brengt.

Het is dus mogelijk om een andere studieroute te bewandelen dan dat iedereen doet. Er is zoveel mogelijk, wat mensen eigenlijk niet weten. Probeer je dus te verdiepen in jouw ideale studieloopbaan. Dan komt alles voor de rest vast goed. Probeer daarnaast te genieten van je studententijd, want die duurt niet voor eeuwig!