Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

In mijn projecten kom ik in aanraking met mensen van over de hele wereld

Max Ewalt vierdejaars, Technische Bedrijfskunde

Ik ben een echte Blauwvinger (Zwollenaar voor niet-ingewijden), maar ook erg ‘expat-minded’. Dat was een van de redenen waarom ik koos voor Technische Bedrijfskunde: het is een vakgebied dat je de vrijheid geeft om te werken waar je wilt. En de opleiding biedt de mogelijkheid om je stages in het buitenland te doen, om nieuwe talen en culturen te leren kennen. 

Toekomstproof

Sowieso was het toekomstbeeld na de opleiding voor mij belangrijk. Technische bedrijfskunde gaat over het optimaliseren van processen. Dat blijft altijd actueel en er is dus altijd werk. Optimalisatie is mogelijk in alle branches en in alle afdelingen binnen een bedrijf. Daarnaast: als je de processen binnen een organisatie goed in kaart kan brengen, kun je snel stappen zetten binnen de bedrijfshiërarchie en doorgroeien. Op dit moment is mijn ideaalbeeld na mijn afstuderen: vier dagen in de week werken, bijvoorbeeld als Process Improvement Manager of Efficiency Manager, en één dag in de week een deeltijdmaster volgen.

Lekker direct

In mijn projecten kom ik in aanraking met mensen van over de hele wereld. Ik heb de mogelijkheid om bij verschillende afdelingen van een bedrijf binnen te kijken. In mijn ogen is het belangrijk dat je lekker direct kan zijn. Je moet straks je bevindingen kunnen presenteren aan verschillende lagen van de organisatie. Zelfs wanneer de uitkomsten negatief zijn of gevoelig liggen. De HR-colleges helpen je hierbij. Afhankelijk van de functie kom je ook in aanraking met bedrijfspolitiek. Niet altijd even makkelijk, maar wel interessant. 

Samenwerken

Het onderwijs aan de opleiding wordt in mijn beleving steeds interactiever. Zelf volg ik liever een periode lang colleges, om vervolgens een aantal maanden in een bedrijf te werken. Maar steeds meer opdrachten worden in groepsverband uitgevoerd. Dat vind ik niet altijd effectief. In de beroepspraktijk moet je natuurlijk ook veel samenwerken. Maar in mijn ervaring gaat dat daar heel anders – zelfs als je tegengas krijgt van collega’s. 

Hoe meer je investeert…

Hoe meer je uit de opleiding kan halen. Investeren betekent voor mij: uren maken binnen een bedrijf en verruimende cursussen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van data-analyse, finance & control, strategische bedrijfskunde. Ik ben ook een echte bookaholic – en ‘proud coffee-addict’. Al die kennis en creativiteit (en energie) kan ik straks kwijt in mijn werk!