Studenten die naar elkaar kijken

Lerarenopleiding Biologie via afstandsleren

Afstandsleren

Ben jij gebiologeerd door alles wat leeft? Word leraar Biologie, leer online en ‘op afstand’ en fascineer straks je leerlingen voor flora en fauna.

In het kort

Als docent Biologie weet je straks heel veel over onderwerpen als celbiologie, genetica, ontwikkelingsbiologie, evolutie en ecologie en leer je hoe je leerlingen kunt begeleiden in hun ontwikkeling. Samen met andere deelnemers aan de opleiding leer je lesgeven en loop je ieder jaar stage op een school in het voortgezet onderwijs.

Lees meer over de opleiding

Meer dan zelfstudie

Je studeert volgens een vast tempo en rooster. Daarbij werk je regelmatig online samen met medestudenten en maak je met elkaar opdrachten die op tijd klaar moeten zijn. Deze deadlines zijn belangrijk want we willen dat iedereen actief en op tijd opdrachten maakt en deelneemt aan discussies. Je leert van en met elkaar. Er is een beperkt aantal momenten waarop je klassikaal les hebt.

Lees meer over deze studievorm

Online leeromgeving

Je studeert in een innovatieve en overzichtelijke online leeromgeving. Voordeel van deze manier van studeren is dat je zelf momenten in de week bepaalt waarop je studeert.

Lees meer over de online leeromgeving

Studiebegeleiding

De docent geeft groepsgewijze begeleiding. Hij stuurt dan op het studietempo en begeleidt de groep bij het uitvoeren van online opdrachten via een discussieforum. Als je werkt in een van de zelfstudiemodules, kun je aan de docent vragen stellen via het discussieforum van deze module.

Lees meer over studiebegeleiding