Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Building the future

Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Building the future

Bouwen aan de toekomst

Dat de bouw in de toekomst heel erg gaat veranderen is duidelijk. Hoe die veranderingen eruit gaan zien, hoe we bouwen, waarmee we bouwen en met wie we bouwen zijn vragen waar de opleiding Bouwkunde van Windesheim nu mee bezig is. We doen praktijkgericht onderzoek, betrekken onze studenten daarbij, en delen onze kennis met het bedrijfsleven. Ook organiseren we jaarlijks een symposium en geven we online open colleges.

Symposium Building the future

Ieder jaar organiseert Windesheim in samenwerking met Bouwend Nederland, Techniek Nederland en het Zwols Architectuur Podium het symposium Building the future. Tijdens dit symposium delen we actuele inhoud op het gebied van de bouw om zowel studenten bouwkunde, als medewerkers, docenten en iedereen die in de bouw werkt op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen, innovaties en precaire onderwerpen van het moment. 

Circulair bouwen in het onderwijs

We zien het als een belangrijke opdracht om onze kennis te delen met toekomstige professionals. Circulariteit is daarom een thema dat als een rode draad door de opleiding loopt. Zo kunnen studenten kiezen uit een aantal innovatieve minoren.

Cursus Passiefhuis Ontwerp & Constructie

Hoe maak je echt energiezuinige, betaalbare en comfortabele gebouwen? In onze nieuwe opleiding Passiefhuis Ontwerp & Constructie leer je ontwerpen volgens de passiefhuis ontwerpprincipes voor nieuwbouw en renovatie.

Passiefhuis Ontwerp & Constructie

Praktijkgericht onderzoek

Onze docenten brengen veel actuele kennis mee, die we regelmatig aanvullen met nieuwe inzichten uit het werkveld middels gastcolleges. Ook wordt er praktijkgericht onderzoek uitgevoerd in twee lectoraten.

Lectoraat Energietransitie

Lectoraat Netwerken in een Circulaire Economie