Psychomotorische Runningtherapie
Wat leer jij straks bij in deze cursus?
Ben jij psychomotorisch therapeut en wil je runningtherapie inzetten binnen de behandeling maar weet je nog niet zo goed hoe? Dan is de cursus psychomotorische runningtherapie (PMRT) iets voor jou! Je leert vanuit een psychosociale hulpvraag een psychomotorisch runningtherapie-programma te ontwerpen voor verschillende doelgroepen. Je werkt in thema's met bijpassende therapeutische interventies. Bij het inrichten van een loopprogramma houd je rekening met inspanningsfysiologische principes. Je observeert looppatronen en je ondersteunt je cliënten bij blessurepreventie. Je raakt bekend met de contra-indicaties voor PMRT. Maar bovenal weet je jouw cliënten voor en tijdens de PMRT te motiveren!
Wat ga je doen?
2 cursusdagen van 7,5 uur
Op onze campus in Zwolle en online
-
-
Zo zit jouw cursus in elkaar
Na deze cursus kun je straks als PMT-er zelf een psychomotorische runningtherapiegroep opzetten en passende interventies aanbieden. Binnen deze driedaagse cursus worden theorie en praktijk afgewisseld. We starten deze cursus met het afstemmen van de inhoud zodat ieders leerwensen bekend zijn. Daarbij wordt verwacht dat de deelnemers de basiscompetenties van een PMT-er bezitten.
Je krijgt handvatten om runningtherapie nog beter te verankeren in een PMT-behandeling. Naast inhoudelijke therapeutische en inspanningsfysiologische aspecten biedt deze cursus ook inzicht in hoe je een PMRT-groep kunt opzetten (organisatie/ ondernemen).
Koppeling theorie en praktijk
Na het afronden van deze cursus weet je hoe je in de praktijk kunt behandelen en begeleiden binnen psychomotorische runningtherapie. In deze cursus proberen we zoveel mogelijk de koppeling te leggen tussen de theorie en praktijk vanuit de verschillende werkcontexten. Zo kun je er als professional direct mee aan de slag.
Accreditatie
Na afronding van deze cursus ontvang je een certificaat. Er is accreditatie aangevraagd bij het Register Vaktherapie.
Deelnemers
Het aantal deelnemers voor deze cursus is minimaal 8 en maximaal 20.
-
Waarmee ga je aan de slag?
Tijdens deze cursus ga je in op alle aspecten van psychomotorische runningtherapie, van intake tot afronding. Zo krijg je inzicht in hoe je een psychomotorische runningtherapiebehandeling op kunt zetten, uit kunt voeren en kunt evalueren.
Thema’s binnen de cursus zijn:
- Intake
- Ontwerpen en arrangeren op (hard)lopen
- Interventies op motiveren
- Observeren en analyseren van looppatronen
- Werken met logboeken
- Opzetten van een PMRT-groep
- Onderzoeken van het effect van je PMRT-behandeling
-
Dit doe je in de praktijk
De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 7,5 uur, een online terugkom bijeenkomst en 2x 2 uur intervisie. De data voor 2023 volgen binnenkort.
Thuis en in de werkpraktijk
Bij deze cursus hoort een ‘stage’. In de cursusperiode word je geacht een psychomotorisch runningtherapietraject aan te bieden aan een cliënt of deelnemer. De ervaringen vanuit deze stage neem je mee naar de intervisiemomenten en het terugkommoment.
Thuis zoek en lees je relevante literatuur, bereid je intervisie voor, voer je interventie uit bij casus en bereid je de eindpresentatie voor.
-
Is deze cursus iets voor jou?
Ben je een PMT-er en wil je je verdiepen in psychomotorische runningtherapie? Of wil je zelf een psychomotorischerunningtherapiegroep opzetten? Dan is deze cursus iets voor jou!
-
Zo zit jouw cursus in elkaar
Dit voeg je toe op je cv
Je ontvangt een certificaat voor het afronden van deze cursus. Als PMT-er ben je bevoegd om runningtherapie aan te bieden, maar met dit certificaat heb je nieuwe vaardigheden verworven en/of bestaande competenties opgefrist.
Wanneer kun je starten?
STAP-budget
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig dat je van ons ontvangt na je aanmelding. Dit kan soms even duren. Start de opleiding al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het STAP-aanmeldingsbewijs niet. Het STAP-budget is beperkt beschikbaar, op = op. Wacht daarom niet te lang met je aanmelding en zorg dat je goed bent voorbereid als je het STAP-budget aanvraagt.
Wat kost de cursus?
Je betaalt € 895,- voor de hele cursus. Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.
Wil je deze cursus straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Dat kan! Mail ons
Heb je nog vragen?
Stel ze! Stuur ons een appje, bel of mail ons
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur