Beste Comakerships 2022
ALMERE – Na een spannende avond voor alle genomineerde (oud)studenten, zijn de namen bekend van de kandidaten die zich winnaar van de Comakershipverkiezing 2022 mogen noemen.
Als praktijkgerichte hogeschool bekijkt Windesheim in Almere elk jaar welke Comakerships op het gebied van onderzoek, product of rapport een diepe indruk hebben gemaakt. Uit de vele projecten die in studiejaar 2021/2022 zijn opgeleverd, pitchten dinsdag 22 november zes kanshebbers hun Comakership op de hogeschool. De jury beoordeelden de Comakerships onder meer op de kwaliteit van het onderzoek, onderscheidend vermogen, duurzaamheid en meerwaarde voor opdrachtgever en regio.
Beste Product
Het ontwerp van een droogtoilet voor de Nederlandse pleziervaart van Kjell Roskam en Joram Wessels (Engineering) heeft de award voor Beste Product ontvangen. De jury was onder de indruk van het prototype dat werd gepresenteerd. Het was verrassend om te zien dat er bij een ‘vrij simpel’ product toch veel creatieve toevoegingen mogelijk zijn. Van begin tot eind namen Kjell en Joram ons mee op een boeiende reis waarin we nauw werden betrokken bij het ontwerpproces. De studenten hebben echt nagedacht over een vernieuwende manier van duurzaamheid en verbetering van de huidige waterkwaliteit. Dit is ook iets waar zij zelf heel trots op zijn. Duidelijke communicatie en vertrouwen op eigen kennis en inzicht is iets wat het ontwerp tot een succesvol eindproduct heeft gebracht. Opdrachtgever Ecosave is op dit moment bezig om het product productie klaar te maken. De verwachting is in maart 2023 op de markt te brengen.
Beste Pitch
Door haar overtuigingskracht en enthousiasme, wist Kristel Kuperus de juryleden te inspireren en motiveren. De student Associate degree Management stak er met haar pitch met kop en schouders bovenuit. De titel Beste Pitch is daarom met recht aan haar gegeven. Ze heeft goed gekeken hoe het inwerken en onboarden van vrijwilligers bij Nederlandse taalopleider IVIO opleidingen verbeterd kan worden. Zo creëert Kristel ruimte voor meerwaarde van de grote groep mensen die in Nederland komen en de taal moet leren. Vaak is daarbij weinig aandacht voor vrijwilligers. Kristel laat zien dat zij met haar onboardingstraject zorgt voor een goed inwerkproces, zodat vrijwilligers de docenten beter kunnen ondersteunen.
Beste Onderzoek
Finance en Control-student Lotte Bout gaat er deze verkiezing met de titel Beste Onderzoek vandoor. Lotte werkte aan een kostentoewijzingsmodel om de kosten van het hoofdkantoor van melkpoederproducent Vreugdenhil Dairy foods gemakkelijk toe te wijzen aan vier verschillende productielocaties. Op basis van verdeelsleutels heeft Lotte een Excelmodel gemaakt waarin elk jaar gemakkelijk nieuwe gegevens ingevoerd kunnen worden. Daarnaast heeft zij ook gebudgetteerde kosten van het hoofdkantoor verdeeld. Lotte laat zien dat krampachtig vasthouden aan theorie niet nodig is, maar dat het als hulpmiddel gebruikt kan worden om tot een praktijkgerichte oplossing te komen. De praktische toepasbaarheid is immers één van de belangrijkste pijlers en dat beaamde de jury.
Jury
De driekoppige jury bestond uit:
- Antoinette Chin A Loi De Hoog (Directeur Courtesie en bestuurslid VNO-NCW Flevoland)
- John Bos (Voorzitter Raad van Bestuur Woonzorg Flevoland)
- Dennis Grimbergen (Wethouder Gemeente Lelystad voor onder andere Onderwijs)