Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Via een minor naar het buitenland: met een dance battle je trip naar Ecuador financieren

  • 9 januari 2017
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Via een minor naar het buitenland: met een dance battle je trip naar Ecuador financieren

Patrick studeert Lichamelijke Opvoeding én is actief in de hiphop-scene. Vanuit de minor Sport, therapy for empowerment vertrekt hij naar Quito om beide passies te combineren.

Patrick Steffens komt oorspronkelijk uit Haaksbergen, waar hij voor het eerst in aanraking kwam met breakdance. Vanuit hier vertrok hij naar Zwolle om zich als student in te schrijven voor de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en door te gaan met ‘breaking’. Momenteel heeft hij samen met andere jongeren uit de omgeving een crew gestart onder de naam Influmanos Crew. Daarnaast is Patrick betrokken bij Dance Inc., een stichting die zich inzet voor jongeren in achterstandsituaties door hiphop-, breakdance- en freerunningactiviteiten voor hen te organiseren.

Aangekomen in de laatste fase van de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding stond Patrick voor de keuze welke minor hij zou kiezen. Door middel van een minor geven studenten een eigen kleur aan hun studie. Een minor duurt een halfjaar en bestaat uit een aantal modulen, in het geval van de opleiding van Patrick uit vakken die zich richten op verschillende thema's binnen het vakgebied sport en bewegen. Patrick koos uiteindelijk voor de minor Sport, therapy for empowerment, wat ertoe heeft geleid dat hij in februari naar Quito in Ecuador vertrekt:

“Ik heb ervoor gekozen om een minor in het buitenland te volgen. Deze keuze heb ik gemaakt, omdat de minor Sport, therapy for empowerment mij de kans biedt mijn passie voor hiphop te combineren met mijn opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding. Daarnaast vind ik het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij, bijvoorbeeld door aan jongeren les te geven.”

Local Dreamers foundation

Op 6 februari 2017 vertrekt Patrick dus naar Quito in Ecuador alwaar hij terechtkomt bij de Local Dreamers(opent in nieuw tabblad) foundation. Binnen deze organisatie zal Patrick een educatief hiphop-project opzetten. Het project maakt deel uit van de Talent School van Local Dreamers. Deze school startte in het najaar van 2014 en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een van de populairste projecten van Local Dreamers. Via dit project kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 tot 12 jaar ontdekken waar hun talenten liggen, deze verder ontwikkelen en werken aan meer assertiviteit en zelfvertrouwen. Op een wekelijkse basis verzorgen vrijwilligers, stagiairs en professionals workshops op het gebied van sport en gezondheid, theater en muziek, creativiteit en op het vlak van techniek en digitale media.


Bring Your Manos

Patrick heeft zijn eigen project de naam ‘Bring Your Manos’ meegegeven:

“Het doel van mijn project is om zowel passie, kennis en ervaring met elkaar te delen én diegenen te helpen die nauwelijks een kans krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Door middel van breakdance, rap, graffiti en muziek hoop ik kinderen een platform te bieden waarmee het voor hen mogelijk wordt zich uit te drukken, met elkaar verbinding te zoeken en zich te ‘empoweren’. Uiteindelijk wil ik hen motiveren en inspireren om hard voor hun dromen te werken, een beetje zoals in de lijn van het Nederlandse spreekwoord ‘Steek je handen uit de mouwen’. Kortom, neem je handen mee of in het Spaans: ‘Bring Your Manos’!”

Dance battle op 15 januari

Om het hiphop-onderwijsproject 'Bring Your Manos' in Ecuador te kunnen financieren, organiseert Patrick samen met zijn crew een evenement met dance battles, rap shows, graffiti art en een afterparty in Zwolle op 15 januari. De ticketprijs is € 7,50. De opbrengst komt geheel ten goede aan het 'Bring Your Manos’-project in Ecuador. Meer informatie over het project en het evenement op 15 januari vind je op zijn website.

Lees meer op Bring Your Manos(opent in nieuw tabblad)

De minor Sport, therapy for empowerment biedt studenten een kans om mee te werken aan betekenisvolle projecten. De minor daagt studenten uit om hun wereldbeeld te verruimen en hun grenzen te verleggen, waarbij ze vanuit het vakgebied sport, bewegen of therapie een bijdrage leveren aan het verleggen van grenzen van kwetsbare groepen. Dat doen zij door na een voorbereiding zelf deel te nemen aan een project in het buitenland met als uitgangspunten het aanbieden van passende sport- en beweegarrangementen, het leren omgaan met beperkingen en handicaps én het aanleren van ‘life skills’ in een veilige context.

Delen via: