Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Rob van Lambalgen nieuwe directeur domein BMR Windesheim

    4 maart 2015
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Rob van Lambalgen nieuwe directeur domein BMR Windesheim

Dr. Rob van Lambalgen wordt per 1 juni 2015 aangesteld als directeur van het domein Business, Media en Recht van Windesheim.

Rob van Lambalgen beschikt over ruime ervaring in het hoger onderwijs, de private en publieke sector. Hij onderstreept het belang van ondernemerschap voor de regionale ontwikkeling van Zwolle en wil de samenwerking tussen de opleidingen binnen het domein Business, Media en Recht en het bedrijfsleven stimuleren. 

Het domein BMR (Business, Media en Recht) waar Van Lambalgen leiding aan gaat geven, opereert in het ondernemersnetwerk in de regio Zwolle en Oost-Nederland. Het domein is nauw betrokken bij Kennispoort Zwolle. Ook onderhoudt het domein nauwe contacten met entrepreneurs in residence die hun kennis delen met studenten en docenten en daarnaast adviseren over onderzoeksprogramma's. 

"Als College van Bestuur van Windesheim hebben we in Rob van Lambalgen een directeur gevonden die van meerwaarde is voor Windesheim als kennisinstelling. Hij heeft brede ervaring met toegepast onderzoek en beschikt over een significant netwerk in de provincies Overijssel en Gelderland", aldus Collegelid Jan Willem Meinsma.

Rob van Lambalgen was de afgelopen drie jaar directeur van de faculteit Economie en Management (FEM) van Hogeschool Utrecht. Een functie die duidelijke raakvlakken heeft met zijn nieuwe baan als directeur van het domein Business, Media en Recht bij Windesheim. Ook heeft hij gewerkt bij het Nederlands Instituut voor Kennisintensief Ondernemerschap (NIKOS) van de Universiteit Twente en was hij directeur van VentureLab Twente. In die functie heeft hij samen met de Universiteit Twente en hogeschool Saxion een business support programma opgezet voor startende en gevestigde hightech ondernemers in Oost-Nederland.

Het afgelopen jaar is het domein BMR aangestuurd door Erik Dannenberg, voormalig wethouder van Zwolle. Onder zijn waarnemend voorzitterschap heeft hij samen met het managementteam van het domein BMR een sterk fundament uitgebouwd waar Rob van Lambalgen als nieuwe directeur op kan voortbouwen. Het College van Bestuur van Windesheim waardeert de wijze waarop Erik Dannenberg zijn taak heeft volbracht.

Delen via: