Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Deze opleiding bracht me echt in contact met het programmeren

Akash Soedamah tweedejaars, Software Development
Banner image

Hi, ik ben Akash Soedamah en ik ben tweedejaarsstudent Ad Software Development. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeercomakership. Het is supergaaf om nu al bijna af te studeren en daarna als programmeur te kunnen beginnen.

Diverse programmeertalen   

Tijdens de opleiding leer je hoe je goed kunt samenwerken met behulp van de scrum-aanpak. Dat is een methodiek om samen op een agile ofwel flexibele manier technische projecten aan te pakken. Daarnaast heb je ook een vak als modelleren waarmee je de infrastructuur en opzet van een project in kaart brengt. Programmeertalen zoals NodeJS en PHP staan op het programma en verder leer je ook professionele vaardigheden waarmee je jezelf beter leert presenteren. Je legt zo de fundamenten van het programmeren en bent daarna klaar om bijvoorbeeld als (junior) software developer aan de slag te gaan.

Ik weet nu wat ik wil

Door deze opleiding ben ik echt in aanraking gekomen met het programmeren. Ik ben blij dat ik nu ook weet wat ik technisch gezien wil. Aan het begin van de opleiding dacht ik dat ik backend developer wilde worden, maar inmiddels weet ik dat ik front-end development en mobile development leuker vind. Daar kwam ik achter omdat ik tijdens mijn opleiding in aanraking kwam met allerlei technologie├źn en ook zelf research kon doen.

LAN-parties met klasgenoten

Mijn ervaring met mijn studie en studiegenoten is erg positief. De meeste studiegenoten houden van gamen, bordspellen, programmeren en puzzels oplossen en met sommigen is het ook leuk om even iets te drinken in de stad. Ik ken via de opleiding nu een aantal goede programmeurs en heb verder ook leuke nieuwe mensen ontmoet waar ik zo nu en dan een LAN-party mee organiseer in mijn eigen (ruime) studentenhuis. Ik ben daarom erg tevreden met mijn keuze om te studeren bij Windesheim en wens jou ook veel succes met je studiekeuze!